Kampreferater

F.C. Dania

SESONGEN 2017.

 

Terminsliste og tabell for 8. div. avd. 3 - Trykk her.

 

Torsdag 12. oktober - Seriekamp: FCD - Tveita 2 - 3 - 7 (2-2)

Sesongen 2017 ble for FCD sin del avsluttet torsdag kveld på Abildsø kunstgress mot Tveita-2.

Vi fikk en meget god start på kampen da vi i løpet det første kvarter kom foran 2-0. Det første mål var kanskje sesongens flotteste scoring, da Thomas Odgaard på beste "Messi-vis" satte et frispark fra ca. 24-25 m. avstand helt oppe i "krysset", og da Mads Christiansen bare noen få minutter senere dirigerte et skudd fra Martin Harrsen inn i nettet til 2-0 - ja, da var det lov å tro på at vi kunne slutte sesongen med en seier.

Men nei, treerne vokser ikke inn i Himlen! Vi gikk litt i stå og Tveita fikk utliknet før pausen til 2-2.

Den meget gode første omgang ga i pausen troen på, at vi også kunne gjøre det bra i de siste 45 min., men med tre "hurtige Tveita-mål" i løpet av de første ti min., var troen borte - og sluttresultatet ble ennå et tap, denne gang på 3-7. FCD's siste scoring ble et reduseringsmål til 3-6. Mads Christiansen scoret sit annet mål i kampen, da han sikkert satte inn et straffespark begått mot Martin Harrsen.

 

Tirsdag 10. oktober - Seriekamp: Årvoll 2 - FCD - 5 - 2.

Nestsiste seriekamp 2017 spillet på kunstgresset på Årvoll, hvor det var Årvoll-2 som var mostanderen.

Etter en i perioder god innsats måtte vi dessverre erkjenne, at de ble "litt uspiselige", og da dommeren blåste av hadde vi tapt med 5-2 (3-1 ved pausen) - dette selv om vi hadde noen store sjanser som vi burde ha satt i mål, men at vi så "gir bort" store sjanser til motstanderen, og at de scorer på de - ja, det kan vi jo ikke bebreide dem.

I spillet midt på banen var vi jevngode med hjemmelaget, og hadde også forholdsvis god kontroll i det defensive - og de fleste av deres mål kom etter hurtige omstillinger og personlige feil.

FCD's mål ble satt inn av Martin Harrsen i første omgang, og Gard Fornes i annen.

"Makelele" Kasper Møller ble etter hård konkurranse valgt som Dagens FCD'er.

 

Mandag 25. september - Seriekamp: FCD - Øvrevoll/Hosle 2 - 2 - 2.

Kampen mod Øvrevoll/Hosle blev en flott gang fotball av Dania - det var mange som kom tilbake etter skadepause og spilte riktig god fotball. En stor takk for innsatsen og velkommen tilbake til alle mann.

Kampen startet med en alternativ startformasjon, mange i nye og uvante posisjoner, som var medvirkende til to hurtige mål til ØHIL - men Dania fant sammen igjen, det kom "lyd på" og ballen ble spilt bedre rundt som tiden gikk, og plutselig "toppet det seg" med et flott langskudd fra Gard Fornes til redusering til 2-1. Kort etter var det de to innbyttere som viste seg frem da Allan Bech snappet opp ballen og sendte Martin Harrsen avsted i dybden - og som så mange ganger tidligere ble det til mål og 2-2 som pausestilling.

Annen omgang var det ØHIL som hadde ballen mest, men de store sjanser skapte Dania, og det var mange muligheter for scoring nummer tre, men dessverre ble det med heldige (og dyktige) redninger, skudd det gikk rett forbi eller og hodestøt uten mye kraft - så annen omgang forble uten mål.

Alt i alt en god kamp av FCD som ga et poeng på kontoen og smil på læben.

Mange gode kandidater til "Dagens FCD'er" - men valget gikk til Christian Furrebotten.

 

Onsdag 20. september - Seriekamp: Bislett - FCD - 8 - 3.

FCD måtte ennå en gang "legge rygg til" et tap - denne gang mot rekkens nr. 2 Bislett, som vant med 8-3 etter en pauseføring på 3-0.

Kampen ble i realiteten avgjort allerede innen det første kvarteret var overstått, da vi "ga dem to billige mål", og som ga dem grunnlaget for de tre poeng. At vi i annen omgang scoret tre ganger (Mads Christiansen, Martin A. Harrsen og Allan K. Hansen) hjalp ikke nevneverdig, da vi aldri var i nærheten av poeng i denne kampen - dertil var Bislett for agressive og gode, og det var fortjent at de tok seieren hjem.

Dagens FCD'er ble Meron Asfaha.

 

Onsdag 13. september - Seriekamp: FCD - Høybråten/Stovner 2 - 1 - 7.

Tilbakemeldingen fra kampen mod Høybårten/Stovner - En kamp hvor vi bare stiller 11 mann, og hvor dette kom til uttrykk efter 80 minutter da luften slap op. Men når vi kommer så langt, så var det en ganske jevn 1, omgang med sjanser i begge ender, men dessverre kun med målet til 1-0 til Høybråten/Stovner.

Det helt store i første omgang var de to keeper prestasjoner. Med «en konsekvent dommer» så ville begge blitt vist rødt kort - men, måtte nøye seg med gult denne gang. Ikke let og være overfor en hurtig angriper.

Anden omgang utviklet seg ikke så positivt som vi kunne ønske, dade kastet flere folk frem og vi fikk mindre og mindre luft - det gav 6 mål til dem og et flott frisparks mål av Allan Kock Hansen til oss.

Et tap på 7-1 var litt for stort, men vi var heller ikke tett på poeng i det hele tatt – dertil var de for gode for oss.

Der skal lyde en stor ros til alle 11 mann, og spesielt til de som måtte spille på uvante plasser for at få holdet til at stå sterkest mulig. Der ble kjempet bra, dessverre bare ikke nok til poeng denne gang.

 

Onsdag 6. september - Seriekamp: FCD - Sagene 3 - 3 - 3.

Det blev ennå en kold, klam og våt omgang fotball for Dania - hvilket ser ut til at være det beste underlag for os for tiden. Det var dagen for de nye spillere, 3 debutanter var i truppen.

Efter en lidt rotete start hvor alle skulle finne ut av banen, blir der slått en "friløper" fra forsvaret, som Harrsen får løpt opp, og med spenning og en del nervøsitet sprer seg på Ekeberg da der ligges an til en høyre bens avslutning - men det lykkes og 1-0.

Første omgangs store opplevelse var Andri Brynjólfur Lenvig Haraldsson der vil vise seg frem, først begår han et straffespark - for etterpå med en flott redning, slår han ballen på innersiden av stolpen – og dermed dagens helt.

Med 3-2 til pausen (Martin scoret også det annet FCD-mål) var der lagt opp til spenning, og den ble utløst da Gard Fornes med scoringen til 3-3 som på flotteste vis blir «kriget hjem» - og et viktig poeng inn på kontoen.

På en meget våt bane med store vanndammer flere steder, oppsto mange «morsomme» situasjoner – ikke bare ved at ballen stoppet opp i vannet, men også ved mange nærkamper med sklitaklinger etc.

Dagens FCD'ere ble Andri og Gard.

 

Fredag 1. september - Seriekamp: Ellingsrud - FCD - 13 - 3.

Dania ble utsatt for en "fotball-massakre" av de helt store, og et stygt tap på 13-3 - et av de største i klubbens historie. Det skal tross tapet nevnes, at vi gjorde en OK kamp. Et par gulekort og et rødt kort til begge lag tidlig i kampen gjorde at det meste af kampen var 10 mod 10.

FCD's tre mål ble satt inn av Martin Harrsen, Rasmus Ovesen og Allan K. Hansen.

Dagens detalje stod Lars Benjamin Faber Lydolph for ved at stille med Faxi Kondi til alle mann - og nevnes skal det også, at dagens FCD-debutant Gard Fornes spillede en flott kamp og blev dagens spiller.

 

Tirsdag 22. august - seriekamp: FCD - Skaubygda - 6 - 2.

FCD startet kampen i flott stil, og kunne i løpet av de første 30 min. bringe seg foran med 4-0. Første scoring ble satt inn da Martin Harrsens hurtighet ennå en gang bragte han alene foran mål, og med en "rundskæv" sendte han ballen forbi keeperen til 1-0. Kort etter var det Jesper Skyhøj som med et av sine sjeldne mål satte hodet på et hjørnespark til 2-0. De neste to scoringer var det også klasse over - først var det Allan Hansen der fra skrått hold plasserte ballen forbi keeperen i det "lange hjørne", og så kunne Simon Brink med et velrettet og velplassert spark fra 22-23 meters avstand sende ballen helt opp i "krysset" til 4-0.

Drømmestart for FCD - og dessverre ble det så tatt litt for avslappet på det frem mot pausen, hvilket Skaubygda utnyttet til et reduseringsmål til 1-4.

Gjestene startet annen omgang som de sluttet første, og med ennå en redusering brakte de litt spenning tilbake i matchen igjen, før FCD igjen "mannet seg opp". Med to mål midt i omgangen i løpet av et par minutter ble kampen avgjort. Ennå en gang løp Martin Harrsen fra gjestenes forsvar til sitt annet mål, før Thomas Odgaard "lukket og slukket" til sluttstillingen 6-2.

FCD kunne presenterer en debutant - Casper Fink Seidenfaden - som viste seg frem som en meget rask og god teknisk spiller, og som vi håper kan bidra til en riktig god høst med mange poeng.

Dessverre ble en av Skaubygdaspillerne slemt skadet i et hendelig uhell, da han kort før slutt i en takling traff en FCD-spiller rundt kneet - hvilket reduserte i et brudd på leggbeinet. FCD ønsker Skaubygdaspilleren god bedring.

Med det viktige mål til 2-0 og som en god "styrmann" i forsvarsrekken ble Jesper Skyhøj "Dagens FCD'er".

 

Onsdag 9. august - seriekamp: FCD - Vålerenga 2 - 5 - 4.

Det startet som en klassisk Dania kamp, bagud efter 7 minutter på en lille tilfældighed, men uanset så tæller det. Vi blev enige om, at den våde bane skulle være til vores fordel og det blev den, da for Mads Mortensen fem min. senere sto for en sjælden scoring, da han efter og have taget det dybe løb til bagester stolpe og med en "Jon Dahl-inderside" scorede til 1-1.

Endnu fem minutter senere ble det 2-1 på et flot rush frem gennem vandet i højre side af banen, og hvor indlegget ender i brystet på Kasper "Makelele" Møller som var med fremme. Med en flot "Bendtner-manøvre" kom bolden under kontrol og blev sendt i nettaget - en periode med utrolig flot Dania-bold, som sluttede med endnu en scoring fra Harrsen med højrefoden til 3-1. Kort før pausen får Vålerenga reduseret til 3-2.

Anden halvleg blev veldig spesiell da regnet væltet ned fra himlen og lynene kom tættere og tættere på - men vi kom igennem alle 90 min. Dania holdt den defensive struktur i alle led, hvor specielt tog Johannes sine tæsk kampen igennem. Den gode beton-defensiv blev udnyttet til et par lange bolde til Harrsen, der på sin hurtighet løp fra VIF-forsvaret og scoret to gange mer og en 5-2 føring til Dania - det siste målet var Martins mål nr. 100 for FCD.

Mot slutningen av kampen slap kræfterne op for de 11 FCD'ere på banen og Vålerenga fik med 2 mål mer skapt litt spenning mot slutten - men nærmere kom de ikke og seier på 5-4 og 3 point til Dania.

En kæmpeinnsats av alle 11 mann, men "Dagens FCD'er" ble Johs. Emil Barth som både ga og tok imot mye juling på banen midte.

 

Fredag 23. juni - seriekamp: Tveita-2 - FCD - 6 - 0.

Siste seriekamp før sommerpausen ble "en nullert" - ikke bare 0 poeng, men i tillegg tap på 0-6 (0-3 ved pausen) til Tveita-2.

Flere av de som også spilte onsdagens kamp hadde "stive bein", og hadde det tungt med to kampen innen 48 timer - veldig uvant for FCD-spillere.

Allerede i løpet av de første ca. 10 min. hadde vi fått to "i sekken", og selv om vi etterpå kom mye mer med i kampen, og frem til små-sjanser, så klarte vi ikke å få ballen forbi Tveita sin gode keeper.

Annen omgang startet med ennå en scoring til Tveita, og vi måtte selv etter flere gode oppløp erkjenne at dette var ikke kvelden for FCD-scoringer, så sluttfasitten 0-6 var ikke noe hyggelig å gå til sommerferie på.

Sjur Rynningen Bie-Lorentzen spilte sin siste kamp for FCD da han i neste uke reiser til Brüssel for å starte ny jobb. Vi ønsket han lykke til i det belgiske og takk for en god innsats i FCD - og alltid velkommen tilbake.

Dagens FCD'ere ble Sjur Rynningen Bie-Lorentzen (han hadde med pils) og Christian Unosen Furebotten - begge for en god innsats.

 

Onsdag 21. juni - seriekamp: Akerselva - FCD - 1 - 4.

Onsdagens kamp mot Akerselva startet med en minnestund for å ære vår gode kamerat og fotballspiller, MATHIAS SKIPPER (22 år), som på tragisk vis mistet livet den 17. juni.

Daglig leder Jørn Egelund nevnte, at tankerne i denne vanskelige stund går til familien og de aller nærmeste, og sluttet med å be spillere, familie og venner om å ære Mathias sitt minne med et minutt stillhet.

Om kampen: Bunnoppgjøret ble vunnet av FCD med 4-1 (3-0), på to mål av Sjur, og et mål hver av både Rasmus O. og Martin H.

 

Fredag 9. juni - seriekamp: Øvrevoll/Hosle-2 - FCD - 5 - 2.

Det blev en flot start fra Dania, vi holdt bra stand og med de 11 mand vi var gik det rigtig godt så lang tid kreftene varet. Et par personlige fejl i forsvaret kostet et mål imod, men vii kom til sjanser for å komme tilbage, spesielt etter flott oppspil på midten og en flott frispilning fra Mads Mortensen til en alene igennem Harrsen, der dog på skamlig vis brennte - så 1-0 til Ø/H til pausen.

Anden omgang starter også fornuftig, selv med et mål mere imot og ennå større sjanser til Dania og en redusering til 2-1 - men derfra slaipp luften opp, og de manglende innbyttere ble utslagsgivende slik at sluttfasitten ble hjemmeseier 5-2.

Som så mange ganger tidligere var det igjen Harrsen det sto for FCD-målene.

Flott kamp af de 11 som var med - og stor innsats hele vejen rundt med flere kandidater til å bli dagens spiller - valget falgt til sist på Andrea.

 

Onsdag 31. mai - Seriekamp: FCD - Bislett - 1 - 3.

Til seriekampen mot Bislett, som ble rykket frem, ga dessverre ikke heller noen poeng - selv om vi stilte med et veldig bra lag.

Vi var kanskje litt for takknemmelig og gjestfri på Ekebergsletten mot gjestene, hvor de kom frem til fire avslutninger i første omgang og scoret på de tre. Lite hjalp det, at Martin Harrsen "kun" omsatte en av FCD sine seks sjanser.

Da det ikke ble scoret mål i annen omgang måtte vi se oss slått med 3-1 - men også i den omgangen hadde vi pene store målsjanser.

Dagens FCD'er ble Petter Rinholm.

 

Fredag 19. mai - Seriekamp: Sagene 3 - FCD - 1 - 1.

Kampen på Bjølsen kunstgress mot Sagene-3 ga et poeng til hvert av lagene etter 1-1- etter at vi var gått til pausen med en 1-0 ledelse, som vi dessverre ikke kunne "kjøre hjem".

Sagene hadde ballen mest, men midt i første omgang satte Martin Harrsen seg gjennom og bragte FCD foran. Martin sin hurtighet hadde bragt han i et par gode posisjoner før målet, men en god keeper i Sagenes mål forhindret mer enn den ene scoringen.

I annen omgang var det stort sett samme bilde - Sagene hadde ballen mest og vi forsøkte på raske kontringer. Vi skulle helt hen til ca. ti min. før slutt før kampens annen scoring kom, og uheldigvis (men rettferdig nok) var det Sagene som utliknet og sørget for poengdeling.

Heroisk fight og god defensiv jobbing gjorde at det ble stopp på rekken med tap, og med to uker til neste seriekamp kan vi stille til kamp med optimisme og troen på at det nå blir FCD sin tur til å få seire.

Nevnes skal det, at fredagens kamp ga debut til Claus Jacobsen.

Dagens FCD'er ble vår keeper, Andri Brynjólfur Lenvig Haraldsson, som i dag presterte sin beste kamp etter at han kom til klubben.

 

Fredag 12. mai - Seriekamp: Ellingsrud 2 - FCD - 5 - 1.

For femte kamp på rad ble det enda en gang tap - denne gang mot Ellingsrud-2, det etter 3-0 føring ved pausen vant med 5-1.

Det ble nok en gang en kamp, hvor vi kom usikkert fra start og spillet famlende - et symptom på, at vi har vanskelig ved at stille et homogent hold fra kamp til kamp.

Ellingsrud var derfor ikke overraskende boldbesittende i store dele av første omgang, og de var i tillegg heldige (eller effektive) ved å score på alle de tre sjanser de kom frem til.

I anden omgang kom FCD bedre med i kampen, og i takt med at vi fant hinannen, kom vi også til sjanser. Den første tilfalt Rasmus Ovesen, som scorede på et flott kontraangrep og etter innlegg fra Skipper. Etter målet presset vi høyt og kom til flere lovende men uforløste sjanser. Dessverre glippet det bakerst et par gange i forbindelse med det høye presset, og det samlede resultat ble derfor 5-1 til Ellingsrud.

Dagens Dania spiller blev Johannes Barth, men generelt fightet alle de 13 fremmøtte bra og insisterende - men dessverre ikke nok til poeng!

 

Fredag 5. mai - Seriekamp: Skaubygda - FCD - 9 - 3.

FCD-spillerne opplevde "et mindre sjokk" da de kom til Dal-banen - Kampen skulle spilles på en GRUSBANE...!!!

Troede ikke disse fandtes i Norge mere - ,men det gør de. Dette betød, at et Dania hold tenkte mer på egen helse fremfor 3 point, og resulterte i et "flott 9-3 tap" - men med nesten alle spillere klar til neste kamp.

Det var ikke mye vi kunne stille opp her, og da hjemmeholdet havde ekstrem fordel via baneforholdene må vi bare erkjenne at de tre poeng ble på Dal-banen - fortjent.

Kan tenkes at FCD-spillerne fremover vil "elske" Ekebergslettens gressbaner.

Dagens FCD'er blev: Furebotten og Beck.

Målscore: Beck, Harrsen og Odgaard.

 

Søndag 30. april - Seriekamp: Høybråten/Stovner 2 - FCD - 4 - 3.

Den fremrykkede kamp ble dessverre ikke poeng den heller, da hjemmelaget avgjorde kampen med bare fem min. igjen.

Vi fikk ellers en bra start da Martin Harrsen tok et "raid" fra banens midte som han avsluttet bved å bringe oss foran 1-0. Men bare ti min. senere hadde hjemmelaget snudd kampen med to mål i løpet av to min., og selv om vi kort etter fikk et straffespark, som Martin Harrsen omsatte til 2-2, var det Høybråten/Stovner som var best omgangen ut.

Annen omgang startet igjen med mål, og etter ti min. var stillingen 3-3 etter at Rasmus Ovesen hadde utliknet - og som nevnt innledningsvis klarte vi dessverre ikke å holde hjem.

At vi til dagens kamp hadde mobilisert hele 17 mann var selvfølgelig positivt, også selv om det ikke ga poeng, men det skal nevnes at Jeppe S. Nielsen gjorde come-back etter sin skadepause på mer enn et år, og i tillegg hadde vi to debuttanter: Andri Lenvig (keeper) og Petter Schau (forsvarsspiller). Mange gjorde det veldig bra men som "Dagens FCD'ere" ble Christian Furebotten og Sjur R. Bie-Lorentzen valgt.

Onsdag 26. april - Seriekamp: FCD - Årvoll 2 - 1 - 5.

Det blev en Trist kveld på Bryn kunstgressmed tap 1-5 i kampen mot Årvoll-2. Selv om kampen ble spilt på en "midt-ukedag" så var det veldig mange FCD-spillere som likevel meldte forfall / ikke kunne stille !!!

MEN - de 12 som var med gjordealle en god innsats og vi var best i spillet på banen, men som så mange gange før, ja så var vi ikke skarpe nok foran motstanderens mål, og dessverre litt for "gjestfrie" for eget mål.

Mål for FCD ble satt inn av Martin Harrsen.

 

Torsdag 20. april - Seriekamp: Vålerenga 2 - FCD - 5 - 1.

Opdatering på kampen mod Vålerenga av Martin Harrsen: Ikke meget og sige, udover der manglede stemning, humør og spille glæde fra vores side. Det resulterede i en hurtig føring til VIF på et flot frispark.

Kampen bølget frem og tilbage, før første tvivlsomme indflydelse (fra dommeren) kom; et straffe begået mod Thomas O. blev ikke fløjtet, og derfra blev det kun værre - Dog ikke dommeren skyld vi tabte, det klarede vi selv.

Første halvleg endte 5-1 til VIF og 1 gult kort til Mads Christensen, efter en (efter eget udsagt) 50/50 situation.

Anden halvleg blev uden mål, men med flere tvivlsomme præstationer fra mange kanter, og kun flere gule kort - og det er positivt at vi kunne spille denne halvleg uten mål imod og må være noget vi kan tage med!!!

Konklusionen på kampen: Det skal gøres bedre næste gang, for denne indsats kan ingen være bekendt.

 

Fredag 7. april - Seriekamp: FCD - Akerselva - 4 - 2.

Sesongen er i gang og godt i gang med 3 poeng på kontoen etter en flott kamp hvor, der ikke blev gitt mye vekk ved dørene. Første gule kort efter 20 minutter og det skulle blive til to mer til Dania. Dette gav et flott bilde av kamp ånden på holdet, og fighterviljen kom riktig frem etter at vi kommer under 1-0 og kort etter slår tilbake med flott hovedstøds mål av Sjur til pausestilling 1-1.

Annen omgang åpner godt med italienske finter og skudd på tverrliggeren før den forløsende 2-1 scoring. Men,

"O" beslutter sig for å få litt spenning inn i kampen igjen ved at lave et soleklart straffespark - mål og 2-2.

Spillet bølget etter utlikningen frem og tilbake, før det lykkes oss å lukke kampen med mål til 3-2 og 4-2 - to scoringer det kom efter flotte oppspill.

En god kamp med rutinert defensiv der ikke alltid var hel sikker, men som ingenting ga vekk. Og en offensiv med lovende takter og store muligheter for sesongen.

I tillegg til Sjur's mål, scoret Harrsen også et - de siste to ble satt inn av klubbens debutant, vår ny innkjøpte italiener Andrea Chisari, der i tillegg også ble "Man of the Match" sammen med forsvarsklippen Jesper Skyhøj.

 

Mandag 3. april - Treningskamp: Korsvoll 3 - FCD - 5 - 7.

Stort opmøte og et sterkt offensivt lag ble avgjørende for Dania i kveldens kamp. Med kun to forsvarsspillere i truppen og den ene skiftet ud i pausen, ja så ble det som forventet - "litt hullet baktil" - hvilket var sterkt medvirkende til at Korsvoll fikk mulighetene for å score 5 mål (et par ble gitt bort av FCD). Men heldigvis har vi god moral og kommer tilbage i kampen flere gange, og til sidst at komme foran og vinne kampen 7-5.

Målene blev scoret af: 1 mål av Ovesen, Waka og Skipper, og 2 mål av både Kent og Harrsen - seks av målene ble satt inn flott oppspil og det siste etter en stor forsvarstabbe av Korsvoll.

Moralen og viljen til å vinne lover godt før sesongstarten på fredag.

Dagens FCD - Blev ikke Skipper for et gult kort efter en "hjerneblødning" - men Johannes etter en flott flott defensiv indsats.

 

Torsdag 30. mars - Treningskamp: Bøler - FCD - 9 - 1

På kunstgresset på Haraløkka ble vi spesielt i første omgang overkjørt av Bøler's unge gutter, det i den grad la press på oss overalt på banen, og selv om vi hadde kampens første målsjanse lå vi under 6-0 ved pausen.

En liten snakk i pausen om å ta 2. omgang som en ny kamp, og forsøke å vinne den, gjorde at vi var mye mer med, og igjen hadde vi omgangens første sjanse, men igjen uten scoring. Vi hadde ut over omgangen flere gode forsøk, men dessverre tapte vi omgangen med 1-3. Vårt mål var en redusering ved Andrea Chirasi til 1-2 (- eller for å være korrekt til 1-8). Mye bedre omgang enn første, hvilket kanskje også skal ses på bakgrunn av at det var mange som aldri hadde spillet sammen på FCD-lag tidligere.

 

Lørdag 4. mars - Treningskamp: FCD - Oslo Ørn - 4 - 1.

Treningskampen i Vallhall mellom Dania og Oslo Ørn sluttet med hjemmeseier på 4-1 etter 1-1 ved pausen.

Første omgang var en god defensiv oplevelse, og selv om Oslo Ørn hadde ballen mest fikk de ikke riktig spillet seg frem til noen sjanser av betydning. Deres mål kom på et straffe efter ca. 30 minutter, somm vår keper Mads Christensen var godt ude og "henge etter", men kunne ikke forhindre en scoring. Få minutter før pausen var det vår tur til straffe, som sikkert ble satt i kassen af Kent Andersen.

Annen omgang var stort sett samme bilde, Oslo Ørn mest med ballen uten å komme frem til noe av betydning, og Mads C. måtte bare i aksjon en gang i den omgangen.

Vi "sto mye bedre" på banens mitte, og kunne utnytte tre kontringer til å sikre seieen på 4-1, da Martin Harrsen scorte to ganger og Kent A. ennå et mål.

Kampen sluttet med ennå et straffe til oss - og Kent A. gik for et hattrick, men han satte ballen sikkert over mål. God kamp og sikker seier på 4-1.

 

Torsdag 9. februar - Treningskamp: HUK - FCD - 5 - 1.

I årets første treningskamp møtte vi HUK på Bygdøhus kg.

Vi fikk en god start med 1-0 føring etter små ti min. da Kent A. meget kontrollert satte ballen i mål på et kontra angrep - litt ufortjent kanskje, da vi startet med ti mann og var presset langt tilbake.

Kort etter ble vi fulltallig, og selv om vi fikk mer ballbesittelse så var det HUK som fortsatte med å presse på, og ved pause hadde de snudd kampen og var foran 2-1. Etter hvilen startet de med tredje scoring i det første min. og det ble til ennå to mål og sluttresultatet 5-1 til HUK.

Ikke den beste start for FCD på 2017 - men, det er lang tid til seriestart, og med bare 11 mann ble det "smått med energien" mot slutten av kampen.

 

 

SESONGEN 2016.

 

Terminsliste og tabell 2016, 7. div. avd. 2 - trykk her.

 

Lørdag 10. desember - Treningskamp: FCD - Bøler - 2-2.

Årets siste kamp ble avviklet inne på kunstgresset i Vallhall lørdag ettermiddag, hvor motstanderen var Bøler, der som FCD også har "blitt tvungen degradert" etter sesongen 2016 selv om begge lag ift normale sesonger sluttet på sikker plass i sin divisjon.

Etter en jevn spillet første omgang kunne Bøler gå til pause med en 1-0 føring, da de med sine raske frontløpere utnyttet et godt kontraangrep.

Samme gjentok seg ca. midt i annen omgang, og først da var det liksom at FCD-spillerne våknet opp, for i den resterende tid var det vi som var toneangivende og produserte flere sjanser som kunne / burde ha gitt mere enn de to scoringer som kom til sluttresultatet 2-2.

FCD's mål ble scoret av Kent og Rasmus - det siste etter at han selv i første forsøk hadde ramt tverrliggeren.

Det var debut til flere nye FCD-spillere, som alle viste gode takter og som vi håper vil bli en del av fremtiden.

Kampen ble dessverre ramt av et alvorlig, men hendelig uhell, da vår keeper Mikael i en redning ble ramt av kneet til en Bølerspiller. Begge måtte en tur på skadestuen, Mikael mistet dessverre tre tenner, mens Bølerspilleren måtte sys med flere sting etter en dyp flenge i låret.

 

Mandag 26. september - seriekamp: FCD - Teisen 2 - 4-6.

Sesongens siste seriekamp ble en litt skuffende opplevelse - ikke bare tapte vi kampen, men vi klarte ikke å finne samme nivå som i de seneste kamper.

Teisen-2 spilte friskt til fra start, og kunne gå til pause med en føring på 3-1 (FCD misbrukte et straffe ved stillingen 0-2), og selv om de spilte annen omgang med 10 mann (pga rødt kort), så vant de med 6-4 etter at de 90 min. var gått.

Martin H. som scoret tre ganger ble også "Dagens FCD'er" - mens "Mike" satte det siste målet.

 

Mandag 19. september - seriekamp: Frigg-3 - FCD - 0-0.

På Frogner stadions kunstgress på Majorstuen ble vi det første laget som klarte å ta poeng fra Frigg-3, det har vært suverent beste laget i vår avdeling - og frem til møtet med FCD ikke hadde satt poeng til.

Men etter en helhjertet innsats, og som vanlig en god organisering klarte vi ennå en gang å gjennomføre en riktig god kamp, hvor forsvaret hadde full kontroll på motstandernes offensiv - og hvor vi med litt mer skarphet i avslutningene på våre kontringer kunne (og burde) ha fortjent seiren og alle tre poeng.

"Dessverre" ble det kun til et enkelt poeng da kampen sluttet 0-0, hvilket skal nevnes var full fortjent.

Meget stor ros til alle mann og en debutant på keeperplassen (Rasmus R-Wolff) som holdt "0" i tredje kamp på rad gjorde valget til "Dagens FCD'er" vanskelig - men "et lille pluss" til Skyhøj og Jonas som styrte defensiven på strålende vis - og derfor fortjent måtte deles om titlen som "Dagens FCD'er".

 

Mandag 12. september - seriekamp: FCD - Nordstrand 3 - 4-0.

Ennå en kamp med en god defensiv ga FCD seier på 4-0 over Nordstrand-3, hvor målene ble fordelt med to i hver omgang.

Målene i første omgang ble scoret av Thomas direkte på hjørnespark, og kort før pausen satte Rasmus hodet på et innlegg fra Thomas til 2-0.

I annen omgang skulle vi helt hen til de siste 7-8 min. før vi igjen kunne finne veien til målet og det enda to ganger - og det skal nevnes at begge scoringene kom da Nordstrand satte "alt på et kort" i forsøk på å få mål, og i den perioden traff de målrammen to ganger. Målet til 3-0 ble satt inn av Martin (igjen etter innlegg fra Thomas), før Kasper satte et straffespark begått mot Martin til sluttresultatet 4-0.

Igjen i dag var det en stor arbeidsinnsats og en god, disiplinert laginnsats som ga de tre poeng - og det var flere som anbefalte seg til "Dagens FCD'er" men det ble Christian som ble valgt.

 

Mandag 5. september - seriekamp: Høvik - FCD - 0-1.

En litt frustrende mandag med å få samlet spillere nok til kveldens kamp på Høvik kunstgress sluttet som "en overraskende gledens dag" da vi beseiret opprykkskandidatene med 1-0 da Henrik H. Nielsen scoret direkte på frispark med ca. 15 min igjen å spille.

Strategien var, at FCD skulle spille med et kompakt og meget disiplinert forsvar, og så forsøke seg på kontraspill, og da Henrik hadde brakt oss foran "ble Bussen parkert" - Den taktikk lykkes vi med 100% og tre verdifulle poeng kunne settes inn på kontoen.

Mange gode prestasjoner gjorde det vanskelig å velge noen frem for andre da "Dagens FCD'er" skulle velges - derfor ble man enig om at "Laget, spesielt forsvarsdelen" skulle ha hederen.

 

Mandag 29. august - seriekamp: FCD - Vollen 2 - 3-5.

Fra dagens assisterende coach har det kommet inn følgende referat fra kampen mot Vollen-2:

Der var højt humør på Ekeberg, hvor FC Dania igen mønstrede over 11 mand! Dette kom sig også til udtryk ved en god start hvor Dania fortjent kom foran med 1-0 ved Rasmus Ovesen. Desværre ble de gode takter ikke fulgt opp, hvorfor det kort efter ble 1-1. Stærk moral og fight gav imidlertid Dania en ny føring da Simon Brink sikkert eksekverede et straffe.

I annen omgang fik Dania aldrig riktig bolden til at arbeide på en bane hvor selv dommeren havde svære betingelser med græs der kildede omkring anklerne. Dette gav litt skæve kendelser men ingen undskyldning for at Dania måtte se sig bagud med 2-4, før Rasmus Ovesen igen bragte spænning tilbage i kampen med 3-4 scoring. Kampen ble lukket av gæsterne med en 3-5 scoring og FCD kunne se tilbage på en kamp som med få andre takter kunne være vundet.

Kampens spiller blev delt mellom Kasper Møller og Rasmus Ovesen. Møller, der viste en fremragende dansk badeform efter endt ferie - og Ovesen der viste en brandvarm målnæse.

 

Mandag 22. august - seriekamp: Romsås 2 - FCD - 4-1.

På Romsås kg. møtte vi i kveld Romsås-2 og tross en meget god kamp av FCD-spillerne måtte vi se oss slått med 4-1 etter pausestillingen 1-0 av et "mere skarpt" Romsås-lag.

Vi hatte flere meget store sjanser, som en meget dyktig og heldig Romsås-keeper avverget - ellers kunne det ha blitt stor spenning om resultatet.

FCD's mål ble satt inn av Rasmus O. - og "Dagens FCD'er" ble vår keeper Ebbe A.S.

Mot slutten av kampen ble det en meget våt affære, da regnen sto ned "i stenger" så hele kunstgressbanen til sist var "mer-eller-mindre oversvømmet" og gjorde det nesten umulig å spille fotball på, men vi kom i mål og fikk gjennomført alle 90 min.

 

Mandag 15. august - seriekamp: FCD - TotenKam FK - 4-3.

I kveld møttes FCD og Toten-Kam. FK på Ekeberg i det som ble en målrik kamp, hvor FCD satte en 3-0 ledelse over styr da Toten-Kam kom sterkt tilbake og fikk utliknet til 3-3. - MEN, heldigvis var det litt mer tilbake i FCD-guttene, og kort før sluttsignalet scoret Thomas O. så det målet som ga sluttfasitten 4-3 og tre poeng.

FCD hadde brakt seg i front i første omgang med 3-0 da Martin H. med to mål og Sjur R. B-L. med et, hadde bidratt til at vi hadde gjennomført en meget god omgang.

Annen omgang tilhørte Toten-Kam som utliknet til 3-3, men så manglet kreftene i de siste min., hvor kampen da ble avgjort til hjemmeseier.

Dette var tredje kampen på rad hvor vi kunne gå av banen med "full pott", og vi ligger nå på en forholdsvis sikker plass midt på tabellen.

Dagens FCD'er vil bli lagt til senere, da jeg ikke er kjent med dette.

 

Mandag 8. august - Seriekamp: Asker-2 - FCD - 1-6.

Coach Martin Harrsen hadde i forkant til kampen mot Asker-3 litt vanskelig med å samle spillere, men de 12 der kom og sammen med Martin selv gjorde en riktig god kamp etter en "kanongod" start med 1-0 føring allerede etter fire min.

Dette ga selvtillit i laget, og kampen ble vel i realiteten "lukket" i første omgang med en 3-1 ledelse. Utover annen omgang fortsatte det gode spillet og kampen sluttet med en seier på hele 6-1, og FCD-spillerne kunne reise tilbake til Oslo fra Risenga kunstgress med en god porsjon selvtillit.

Dagens FCD'er ble Vegar, mens målene ble fordelt mellem Thomas (1 mål), Petter (2 mål) og coach Martin (3 mål).

 

Mandag 20. juni - Seriekamp: FCD - Nesøya - 8-1.

Etter forårets siste kamp kunne FCD endelig igjen ta tre poeng etter ennå en gang å ha beseiret Nesøya - denne gangen med 8-1. Pausestillingen var 5-0. FCD "satt" stort sett på hele kampen, og det skal rettferdigvis nevnes at det ble en hel del lettere da gjestenes keeper fikk direkte rødt etter en halv times spill i første omgang.

Våre målscoerere var: Peter med 3 mål, mens de fem øvrige ble fordelt mellom Kasper, Anders, Allan, Rasmus og Meron.

"Dagens FCD'ere" ble Kasper og Møller "Makelele".

 

Tirsdag 14. juni - Seriekamp: Teisen-2 - FCD - 3-1.

Hadde trodd at nå skulle tapsrekken slutten - men nei, ikke denne gangen heller. Vi virket slitne og uten konsentrasjon mot et mye mer engasjert Teisen-lag som kunne trekke seg tilbake med en seier på 3-1.

Tilbake er (heldigvis) nå bare en kamp før sommerpausen - og den må vinnes.

Kasper scoret FCD's enlige må, og Petter og Anders delte hederen som "Dagens FCD'ere".

 

Mandag 6. juni - Seriekamp: FCD - Frigg-3 - 0 - 3.

Topplaget Frigg-3 holdt sin status som ubeseiret etter mandagens kamp på Ekeberg, hvor vi tross stor innsats og fight ikke klarte endre på dette.

En tidlig scoring det kom etter en uheldig pasning i egen forsvarssone ga gjestene en tidlig føring som holdt til pausen. Det skal nevnes at Frigg hadde sjanser for flere mål, men udyktighet i avslutningene begrenset aktiviteten på måltavlen.

I siste halvdel av annen omgang ble sluttresultatet spikret med to Frigg-scoringer mer, og en meget fortjent seier til topplaget og opprykningskandidatene.

FCD var dog ikke helt uten sjanser og kunne spsielt i første omgang ha utliknet gjestenes ledelse, men når sjansene kom var ikke vi heller dyktige nok. Spillerne fortjener tross tapet stor ros for "never give up".

"Dagens FCD'er" ble Simon Friis.

Torsdag 2. juni - Seriekamp: FCD - Høvik - 3 - 4.

Tross store vanskeligheter med å samle nok spillere lykkes det for Martin Harrsen at få samlet et på papiret sterkt lag, som var ganske nære på å ta poeng mot en av opprykks-kandidatene Høvik.

FCD kom foran 1-0 men måtte likevel se Høvik gå til pausen med en føring på 3-1. Med en kompakt defensiv og lange baller frem mot motstanderens mål vant FCD annen omgang med 2-1 og var ganske nære på å få det ene poeng, hvilket ikke ville ha vært helt fortjent – så totalt sett ble det en fortjent borteseier på 4-3.

Stor innsatsvilje av alle mann – og derfor ble det hele tre spillere som måtte dele verdigheten som "Dagens FCD’ere": Kasper, Petter og Ebbe.

 

Mandag 30. mai - Seriekamp: Nordstrand-3 - FCD - 8 - 1.

Ingen spesiell god FCD-kveld da vi på Hallager kunstgress møtte et usedvanlig godt spillende og meget effektivt lag fra Nordstrand-3. Da kampen var slutt kunne hjemmelagets spillere smilende se til resultattavlen som viste hjemmeseier 8-1 etter pausestillingen 4-0.

FCD-målet kom i starten av 2. omgang ved Kasper, hvor vi hadde en kort "oppblomstring", men etter målet tok hjemmelaget igjen styringen.

Hadde FCD kunne vise samme effektivitet som Nordstrand hadde vi kunne bidra til å gjøre kampen mye mer målrik - men vi tapte fortjent til et bedre lag.

Dagens FCD'er ble Simon F.M.

 

Mandag 9. mai - Seriekamp: Vollen 2 - FCD - 5-0.

"Kampen mod Vollen-2 blev en småkjedelig opplevelse. Som Coach har jeg litt av samme problem som Guardiola, med en dårlig legestab der ikke får spillerne klar, hvilket betyder en masse nye konstellasjoner som skal spilles sammen. Til tross for dette var der mange gode takter, men dessverre var Vollen mere effektive og heldig foran mål, samtidig med at de vel hadde tre gange så mange sjanser. I tilleggl hadde vi kun en enkelt forsvarer med, som dessverre gikk i stykker efter 10 minutter - men ikke noen unnskyldning. Vollen var bedre på dagen." – Var ordene fra Martin Harrsen.

Denne kampen bør raskest mulig gå i "glemmeboken" - og vi bør se frem til en kort pause før det igjen skal spilles om to uker.

 

Mandag 2. mai - Seriekamp: FCD - Romsås-2 - 3-6.

Etter kveldens kamp mot Romsås-2 tror jeg oddsen steg i forhold til om FCD vinner 7. div. avd. 2, da vi tapte med 3-6 mot et aggressivt Romsås-2, etter pausestillingen 0-4.

I første omgang ble vi i flere situasjoner fraløpt av noen raske spillere, som ga sjanser og de fire mål, og viste seg som et bedre lag enn FCD.

Etter litt snakk i pausen ble det en mye bedre innsats i annen omgang og målsettingen med "å vinne omgangen" ble nådd, da vi klarte dette med 3-2, og vi fikk noe av selvtilliten tilbake.

FCD's mål ble satt inn av Simon Brink, Rasmus Ovesen og Allan Bech, men dessverre var dette ikke nok til å unngå sesongens første tap.

Simon Brink ble "Dagens FCD'er", der med sin scoring i kveldens kamp så langt også er lagets toppscorer.

Simon Brink ble "Dagens FCD'er" etter avstemning med Allan Bech og Jeppe Nielsen.

 

Tirsdag 26. april - Seriekamp: Toten-Kam FK - FCD - 0-1.

FCD er fortsatt ubeseiret i 7. div., og topper nå avdelingen med maksimumpoeng (9) etter tre kamper - også selv om den i kveldens kamp mot Toten-Kam FK satt meget langt inne.

Martin Harrsen ble matchvinner i det 85. min. da han scoret direkte på frispark fra 20-22 meter avstand scoret kampens eneste mål - men rettferdigvis skal det bemerkes, at Toten-Kam sin keeper ikke så spesielt "skarp ut" i akkurat den situasjon.

Seieren burde absolutt ha vært større, da vi hadde flere meget store sjanser - men i dag var vi delsudyktige i avslutningsfasen, men også keeperen til Toten-Kam hadde mange fine redninger. Toten-Kam's keeper burde ha fått "tidlig dusj" da han allerede etter ca. 10-12 min. taklet en FCD'er rett uten for straffesparksfeltet da denne vei på vei forbi med ballen og mot åpent mål, men dommeren valgte "bare" gult kort !!!

Dagens FCD'er ble Kasper Møller der gjorde en kjempebra innsats som "Forsvars-General".

 

Onsdag 20. april - Seriekamp: Nesøya mot FCD - 0-7.

Med dynamisk midtbane og en betong defensiv fikk vi kjørt ballen riktig godt rundt i kjedene, fik hold på den. Tett opp mot 70/30 i ballbesittelse til Dania.

Efter flere store sjanser og store redninger av Nesøya-keeperen får vi først mål efter ca. 40 minutter, og rekker enda en scoring før vi går til pausen 2-0

Nesøya hadde tre løse sjanser uten den store kvalitet, men bare en enkelt var tett på mål, ikke noe innenfor målrammen de først 45 min.

Annen omgang starter som den første, med stor ballsikkerhet og framragende lagorganisering. Som tiden gikk ble Nesøya sine spillere mer og mer slitne og vi får fem scoringer utover omgangen, flere på meget bra gjennomførte angrep.

Den generelle holdning etter matchen var, et det hadde vært moro og ha ballen så mye, og at vi hadde spilt med omtanke og på et meget bra nivå – alle mann hadde likt å spille.

FCD's mål ble scoret av:

Kasper (3), Thomas O. (2), Martin H. (1) og Allan H. (1).

Dagens FCD'er ble: Kasper.

 

Mandag 18. april - Seriekamp: FCD mot Asker-3 - 5-2.

Det ble et dejlig come-back til vår gamle hjemmebane, Jordal kunst, da vi sendte Asker-3 hjem igjen etter at vi hadde vunnet med 5-2 (3-1).

I perioder spilte vi ganske fin fotball, hvor motstanderne løp forgjeves rundt etter ballen - mens vi i starten av annen omgang ble vitner til at det så var FCD-spillernes tur til å jakte ballen.

Mest bemerkelsesverdig var det at Simon Brink gjorde Hattrick da han sto for alle tre FCD-mål før pausen. Det første da han plusselig var forreste FCD'er, det annet på et velplassert frispark, og Hattricket ble fullbyrdet på et straffespark, før Asker reduserte til pausestillingen 3-1 rett før pausen.

I annen omgang ble Asker mer nærgående, men det skulle et straffespark til før det ble 3-2 - Det var på returballen fra vår gode keeper Lars Nielsen som reddet straffesparket, at en Asker-spiller var hurtigst fremme til ballen, som han omsatte i mål.

Det viktige målet til 4-2 scoret Simon Friis på hodestød etter corner - og ca. ti min. før slutt brakte Thomas Odgaard "EM-1992 frem i erindringen" da han "Ramte den lige i R...." fra ca. 25 meter til slutresultatet 5-2 og tre poeng til FCD.

Keeper Lars Nielsen's mange gode redninger i starten av kampen og Simon Brink's Hattrick som midterforsvar ble fortjent belønnet med at begge ble "Dagens FCD'er".

 

Lørdag 2. april - Treningskamp mot Bøler.

Siste treningskamp før sesongstart var inne i Vallhall mot 6.div.-laget Bøler, og etter en god innsats ble det til ennå en seier - denne gangen på 3-1.

Seieren var full fortjent, og etter to mål av Thomas Odgaard og et av Rasmus Ovesen skulle vi helt hen mot slutten av kampen før Bøler fikk reduseringsmålet sitt.

Martin Emil Larsen gjorde etter en pause på to år come-back, og fikk vist at han ennå ikke helt har glemt fotballspillet - velkommen tilbake.

Med seier i alle treningskampen er selvtilliten på plass, og det er bare og håpe på at Martin Harrsen kan få samme gode innsats frem i guttene når poeng skal deles ut.

 

Lørdag 5. mars - Treningskamp mot Oslo Ørn.

Lørdag ettermiddag var det på kunstgresset i Vallhall dags for den årlige treningskamp med våre venner fra Oslo Ørn - og som så mange ganger før ble det igjen en seier til FCD - denne gangen på 6-1 etter 3-1 ved pausen.

Med tre debutanter, tre besøksvenner til Kasper M. fra DK og en Nick Thøgersen som spilte sin siste kamp før hjemreisen, ble det et nesten «Once-in-a-lifetime» FCD-lag, hvor det kunne fryktes, at det ville være et noe usammenhengende lag. Men nei, vi spilte faktisk en god gang fotball, hvor ballen fikk lov å gå fra mann til mann, hvilket også ga sikkerhet og tro innen ad – Spillerne fandt raskt sammen og vi ble i store deler av kampen spillstyrende og skapte flere store målsjanser, som med større treffsikkerhet kunne ha blevet til en meget større seier enn det ble.

Allan E. Hansen scoret to ganger, mens Nick Thøgersen, Anders Ness Nilsen, Allan Bech og Simon Brink fordelte de fire siste mellom seg.

Alt-i-alt: En kamp som tross mangelen på kanskje mange av de faste spillere viste at der fortsatt er nok spillere som vil ta ansvar. Og hva som var nok så viktig var, at de nye spillere (Vegar Bergum, Anders Ness Nilsen og Kasper Lindvik) alle passet bra inn på laget og samtidig også hadde mye positivt å bidra med.

 

Torsdag 29. januar - Treningskamp mot Huk.

Årets første treningskamp var torsdag kveld mot HUK på deres kunstgress, og det ble en meget målrik kamp, som viste at begge lag har mye å jobbe med for å bli bedre defensivt.

Men det offensive var ganske bra, og da de 3 x 30 min. var ferdigspilt med 13 scoringer og seier til FCD på 8-5 (2-1, 1-4 og 2-3) - ja, så kunne begge lag glede seg ove mange fine oppspill og flotte mål.

Martin Harrsen sto for halvparten av FCD-målene.

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved