Kampreferater

F.C. Dania

SESONGEN 2018.

 

Terminsliste og tabell for 8. div. avd. 2 - Trykk her.

 

Terminsliste og tabell for M-33 2. div. - Trykk her.

 

Onsdag 24. okt. - Seriekamp M33: FCD - Abildsø - 8 - 3.

Sikker seier og sikker førsteplass i den første sesong med M33-lag, hvilket betyr at vi neste år skal spille i 1. div., og med de mange gode prestasjonergjennom hele sesongen - spesielt på gode kunstgressbaner, ja så har vi noe å glede oss til.

 

Onsdag 17. okt. - Seriekamp M33: FCD - Vestre Aker - 19 - 2.

Danias M33 hold kan kalde sig seriemestre efter aftenens kamp mod Vestre Aker. Kampen blev en magtdemonstration af de helt store.

Dania fejede modstanderne af banen fra første færd, og til trods for, at kampen blev forkortet med omtrent 10 minutter (på grund af lukning af belysning på Linderud Kunstgress. kl.22:00), så bragede Dania nitten flotte mål ind til slutstillingen 19-2.

Målene blev sat ind af henholdsvis:

Martin - 6 mål

Jannik og Rasmus O. - hver 3 mål

Marius, Petter og Claus - hver 2 mål

Rasmus W - 1 mål.

Man of the match blev Petter Rinholm, som spillede en eminent kamp med masser af skarpe og målgivende frispilninger.

 

Onsdag 10. okt. - Seriekamp M33: Fjellstrand - FCD - 6 - 6.

Fjellstrand-forbandelsen hviler fortsat over FC Dania efter gårsdagens udebanekamp. Et tændt Fjellstrandlag bragte sig hurtigt foran, og selvom Dania kort efter udlignede, så slog Fjellstrand tilbage - og det blev de ved med hele kampen.

Pausestillingen var 3-1 til Fjellstrand efter en første halvleg, der bød på mange store - men desværre også brændte - FC Dania målchancer. Først i anden halvleg begyndte FC Dania at blive en smule mere målfarlige, men den store offensiv kostede dyrt bagude. Dania vandt anden halvleg 5-3, men var hele tiden bagefter, og det sidste Dania mål, som faldt ved stillingen 6-5 til Fjellstrand, blev scoret i allersidste øjeblik af kampen.

Alt i alt var det en utroligt spændende og nervepirrende kamp med høj tænding og stor kampgejst. Ærgerligt var det, naturligvis, at vi ikke fik tre point med hjem. Men eftersom 2’erne i rækken, Simensbråten, også satte point til i deres kamp, så ligger Dania fortsat lunt til i toppen af puljen.

Kampens mål blev sat ind af:

Allan og Magnus - hver 1 mål

Rasmus - 4 mål - Man of the match.

 

Søndag 7. okt. - Seriekamp 8. div.: FCD - Hasle-Løren 3 - 0 - 3.

Sidste kamp i år for 11-holdet blev en speciel oplevelse - der kom "bare 8 mann" - så resultatet var gitt på forhånd.

Det skulle vise seg at Dania's erfaring fra denne type kampe tidligere i sesongen skulle komme oss til godeog sammen med det altid gode humør, som har været et varemærke i år, ble det et respektabelt nederlag på 0-3.

Dagens FCD'er: Simon Friss med gode offensive løb og en betong defensiv - og Harrsen for stor fremadrettet arbeidsinnsats.

 

Onsdag 3. okt. - Seriekamp M33: FCD - Nordby - 8 - 1.

Aftenens M-33 kamp startede med en chok-scoring til Nordby, der med en sejr for alvor ville kunne blande sig i topstriden. Heldigvis lod Dania sig ikke ryste, og få minutter senere udlignede Dania til 1-1. Herefter tog tingene fart. Dania spillede med overblik og tålmodighed og fandt igen og igen spillerum på Nordbys banehalvdel, og da første halvleg blev fløjtet af, var stillingen 4-1 til Dania.

Føringen blev udbygget i en velspillet anden halvleg, og havde det ikke været for en blændende præstation af Nordbys målmand, kunne slutstillingen på 8-1 have været udbygget ganske betragteligt.

Kampens mål blev sat ind af: Allan (3), Marius (2), Petter (1), Martin (1) og Rasmus (1).

Titlen som kampens spiller løb Marius med, efter en blændende indsats med to flotte mål, flere assists og stort oprydningsarbejde i de bagerste rækker.

 

Onsdag 26. sep. - Seriekamp M33: Kråkstad - FCD - 4 - 11.

Det var en mørk og stormfuld aften… på Kråkstad Kunstgressbane, og hjemmebaneholdet var i voldsom metaforisk modvind det meste af kampen. Godt nok kom de frem til et par løse chancer i starten af kampen, men da først FC Danias spillere havde fået sig rigtigt positioneret, så blev Kråkstad kørt midt over.

FC Dania pressede højt på banen, og - selvom det ind imellem gav nogle kontramuligheder til hjemmebaneholdet, så øgede FC Dania støt føringen kampen igennem. Og da det sidste dommerfløjt lød, var stilligen 4-11 til FC Dania, der nu har skabt lidt luft ned til 2’erne i divisionen, Simensbråten..

Alt i alt, en velfortjent sejr til et velspillende hold, der med al mulig tydelighed havde noget at revanchere fra sidste møde med Kråkstad: En uskøn og tilfældig kamp, der blev spillet på Bjølsenkrateret, og som endte 1-1.

Kampens mål blev sat ind af henholdsvis: Allan (1), Morten (1), Claus (2), Mads (2), Rasmus (5)

 

Søndag 23. sep. -Seriekamp 8. div.: Grüner 3 - FCD - 5 - 0.

Kampen mod Grüner var på forhånd set på som en vanskelig kamp, da de er topplag og med seir kunne sikre sig opprykk.

Men kampen var mere lige end resultatet på 4-0 tilsir.

Det var to gode hold der likte å spille fotball og viste det - forskjellen blev ekstrem tydelig foran mål for Grüner var kyniske og effektive - mens FCD's angripere valgte å fastholde statestikken med 10 skudd eller mer per mål - i en kamp hvor der ikke var så mange chancer.

Denne kamp var enda en med godt humør og stemning samt et par debutanter som vi alle gleder os til og se meget mer til.

Dagens FCD'er ble Thies.

 

Onsdag 19. sep. - Seriekamp M33: FCD - Alna 2 - 6 - 2.

Spørgsmålet om, hvorvidt FC Danias M33-hold kunne holde kadencen oppe efter de sidste to storsejre, blev besvaret resolut med endnu en offensiv indsats.

Kampen blev, akkurat som de seneste, spillet på Bjølsenkrateret, og det blev derfor ikke nogen køn omgang fodbold. Første mål tilfaldt FDC Dania, da et hjørnespark fra Morten Rasch resulterede i et klodset selvmål.

Herefter udlignede Alna. Og det samme gjorde de kort efter, at Morten Rasch scorede til 2-1. Der var ingen tvivl om, at Alna - som stillede med en stor udskiftningsbænk - var kommet for at vinde, og ved pausestillingen 2-2, kunne man godt komme i tvivl om, hvorvidt kampen ville falde ud til Danias fordel.

Den tvivl kom Dania til livs i løbet af anden halvleg, hvor de lagde et højt pres og kom frem til flere målgivende chancer. Slutstillingen i den intense, og til tider let-antændelige kamp, blev 6-2 til Dania med 4 supplerende scoringer fordelt ligeligt mellem Petter Rinholm og Rasmus Ovesen.

Endnu en flot kamp, hvor Dania i det store hele formåede at holde nerverne og temperamentet i ro.

Dagens FC D’ere blev henholdsvis; Claus, Johannes og Petter.

 

Søndag 16. sep. - Seriekamp 8. div.: FCD - Korsvoll 3 - 1 - 6.

Vi stiller igen med begrænset antal spillere og dette ga gode sjanser i begge ender. Korsvoll var dog mest effektiv og det resulterte i en fortjent 6-1 sejr.

Etterpå var følelsen hos alle Dania spillere, at med 14 mand havde det været modsat og 3 point til oss.

Dagens FCD'er Kasper Møller - for flot lfot løbe arbejde.

Mål: Christopher på straffespark.

 

Onsdag 12. sep. - Seriekamp M33: FCD - Speed - 16 - 1.

M33-Kampen mot Speed ble aldri noen riktig kamp, da Speed ikke kunne utfordre FCD - Ikke heller selv om kampen ble spilt på Voldsløkka.

Etter en pauseføring på 6-1, fortsatte FCD "maktdemonstrasjonen" utover kampen, og da kampen var slutt hadde FCD vunne med hele 16-1.

De mange mål fordeltes mellom: Morten (5), Allan (4), Jannik (3), Johannes (1), Rasmus (1), Magnus (1) og Mads (1) - sistnevnte ble for øvrig dobbelt målscorer da han også ble notert for Speed sit mål.

Etter å ha scoret fem ganger var valget som "Dagens FCD'er" ikke noe vanskelig, så her ble Morten valgt - skal nevnes at tre av de fem mål ble scoret i løpet av 2 min. 45 sek. midt i annen omgang.

 

Søndag 9. sep. - Seriekamp 8. div.: Alna - FCD - 1 - 3.

En flot kamp af Dania. Praktiserte høyt press og sikkert pasningsspill på en flott kunstgressbane på Furuset - linjen blev lagt efter kun 7 minutter hvor kampens første gule kort blev delt ud.

Dania kommer foran efter flotte kombinationer og fører 2-0 til pausen. Her bliver vi enige om en hurtigt mål vil være godt for kampen. 1 minut efter har vi fået straffe, som sikkert settes inn av Møller. Her fra "stakk kampen af". Harrsen bliver sparket ned = direkte rødt kort til Alna! Friis var tett på åkomme i "slåsskamp". Forsvaret havde full kontroll og holdt Alna borte fra scoringer.

Dommeren hadde "en tøff dag på kontoret" med fem advarsler og et direkte rødt kort - i tillegg til at han gang på gang måtte "stoppe Alna-spillernes vedvarende protester" og til slutt valgte han fornuftigvis å blæse kampen av med noen fåt minutter igjen.

Dagens FCD'er: Friis.

Mål: Ovesen, Møller, Harrsen.

 

Onsdag 5. sep. - Seriekamp M33: FCD - Hasle/Løren - 11 - 1.

Kveldens kamp ble aldri noen alvorlig trussel for et stort dominerende FCD-lag, selv om første omgang var forholdsvis jevnbyrdig, og sluttet 3-1.

Straks fra starten av annen omgang ble all tvil borte om hvem som ville vinne kampen, da FCD med fem raske scoringer i løpet av de første ni min. hadde slukket H/L's eventuelle drømme om poeng.

Med seieren tok FCD inn et poeng på Simensbråten så forspranget nå er på to poeng, og med en kamp mindre spilt kan FCD bli nytt lederlag. Men det skal nevnes at noen vanskelige og tøffe kamper venter utover høsten.

FCD's mål fordelte seg således: Rasmus O. (4 mål), Morten (3 mål), og de siste fire mål delte Rasmus K., Allan, Mads og Magnus mellom seg.

Dagens FCD'er ble:

 

Søndag 2. sep. - Seriekamp 8. div.: FCD - Bislett - 2 - 5.

Startet kampen med 10 rigtig dårlige minutter og var bagud 4-0. Fik lidt bedre kontroll og kom inn i kampen.

Anden halvleg blev der justeret taktisk - Søren på midten og Thomas på top - hvilket ga resultat og vi fik en flot 2-1 seir i annen omgang - men likevel samlet tap på 2-5. - MEN, flott av laget og holde humøret oppe og kjempe for hver ball kampen gjennom.

Mål: Christopher (str) og Thomas O

Dagens FCD'er ble Daniel.

 

Onsdag 29. aug. - Seriekamp M33: FCD - Simensbråten - 2 - 0.

Når forsvars- og angrepsspillet går op i en høyere enhet for M33-laget, så er der få (kanskje ingen) motstandere i rækken, der kan stå imot presset - ikke heller topplaget Simensbråten. Aftenens kamp blev spillet på Bjølsenfeltets "kraterbaner", så noe bra fotball blev det ikke. Til gengæld spilte FCD disciplineret og med enkle men effektive midler.

Med en jerndefensiv stoppet FCD Simensbråten sine angrepsforsøk, og offensivt ble det til flere store sjanser, hvor de to blev omsatt til mål.

Alle spillere gjorde det bra og viste seiersvilje, god lagmoral og stor innsatsvilje, og stemningen var - ikke overraskende - meget bra, da kampen blev fløjtet af.

“Men of the Match” blev henholdsvis Dag Rune for glimrende jobb i de bakeste rækker og Morten Rasch for at score to vigtige og velplacerete mål.

 

Søndag 26. aug. - Seriekamp 8. div.: Romsås 2 - FCD - 1 - 5.

Kampen oppsummeres med godt pasningsspil av Dania i store dele af kampen, god balanse i laget, og vi "satt" godt på kampen, hvilket også resulterede i flere store chancer og ikke mindst 4-0 til pause og en sikker sejr på 5-1 da kampen var slut.

Dagens FCD'er: Jannik Holm for å holde Romsås væk fra scoringer i annen omgang.

Mål: Ovesen, Breinholt, Martin og 2xHarrsen

Gult kort til Friis - en modig mann - rett foran benken til Romsås!!

 

Søndag 19. aug. - Seriekamp 8. div.: FCD - Oppsal 4 - 1 - 3.

Kampen mod Oppsal startet med dårlige odds og 11 mand til start - men matchen startet bra, etter 10 minutter blev det 1-0 til FCD ved Martin H., og der var god kontrol på kampen.

Oppsal kom tilbake via "vinnen" og et dårligt innlegg som gik helt op i kroken - flott mål som kun ses på Ekeberg.

Herfra blev det kritisk - efter 15 min. måtte Sindre gi sig pga dårligt kne - og da vi var 10. Bedre ble det ikke etter 35 min. da Andrea Chisari gikk opp i en luftduell og falt ekstremt uheldigt ned. - Og da var vi nu 9 bare mann tilbake på banen.

På tross av dette kom ikke Oppsal frem til noget spesielt - men likevel blev det til to mål på dødball og de fem sjanser FCD fikk ble dessverre ikke omsatt til mål.

Dermed et tap på 3-1 med 9 mand i 60 minutter - Stor kamp af de som var med - og "Dagens FCD'er" ble Jannik Holm..

Næste gang spiller vi med 11 eller flere og så får vi 3 poeng.

Oppdatering på Sindra og Andrea:

Sindre har det bra og må trene litt på kneet sit før han er 100% igjen.

Andrea blev hentet med ambulance, har overnattet på Ullevål og er planlagt for operasjon her til formiddag - der er en brukket nakkevirvel.

 

Onsdag 15. aug. - Seriekamp M33: Jutul - FCD - 4 - 4.

Kort notat fra Allan Bech:

Kvelden kamp ble målrik og sluttet uavgjort 4-4. - Comeback til Jens etter 7 år. Stærkt.

Og så tror jeg ellers vi skal glemme den kamp.

 

Onsdag 8. aug. - Seriekamp 8. div.: Lokomotov Oslo 3- FCD - 2 - 1.

Gårdsdagens kamp mot Lokomotiv Oslo bød på seværdig fotball og fremadrettet pasningsspill. FCD spilte en flott kamp med god innsats over hele linjen - også fra kampens tre debutanter.

FCD kom bagud 1-0 etter kort tid, men hen mot slutten af annen omgang scoret Andrea Chisari et blennende mål etter et uimotståeligt kontraangrep og perfekt innlegg fra Thomas Odgaard.

I anden halvleg var FCD heller ikke ufarlige, men det ble dessverre ikke til flere scoringer. Og i takt med at luften sev ut av FCD-spillerne, kom Lokomotiv Oslo stadig tættere på mål.

Kampen ender 2-1 til Lokomotiv Oslo efter en scoring, som flere i feltet mente burde have været annulleret på grund af "hands". Uansett, så var resultatet ikke helt ufortjent - ikke heller selv om FCD, som nevnt, leverte en flott kamp med masser af overblik og bra samspil.

Dagens FCD'er blev Andri Brynjólfur, som leverte flere flotte redninger.

 

Onsdag 20. juni - Seriekamp M33: Årvoll - FCD - 5 - 1.

FCD kunne ikke gjenta seiren fra årets første kamp, og det så nærmest ut som at ferien allerede hadde truffet FCD-spillerne - i hvert fall mentalt.

Dermed kunne Årvoll få revansje for vårens tap, og med stor effektivitet i angrepsspillet ble det til en klar seier på hele 5 - 1.

Morten R. reduserte med FCD's eneste scoring til 1-2, og ga et lille håp om at kampen kunne vendes til "dansk fordel" - men håpet brast hurtig da Årvoll kort etter scoret til 3-1, hvilket tok den siste seiersvilje fra FCD-spillerne.

En etterlengt sommerpause - og da er vi klar igjen til østens ti avgjørende kamper, og med bare to poeng opp til Simensbråten så kan alt skje.

 

Tirsdag 19. juni - Seriekamp 8. div.: FCD - Årvoll 2 - 2 - 3.

Til siste kamp før ferien slet vi med å samle spillere nok, men da dommeren blåste kampen opp var vi på plass og spilte en "bra gang fotball i 70 min. ift den potetåker Ekeberg-1 har blitt".

Dessverre er en fotballkamp på 90 min., men da vi mer-eller-mindre hadde tatt ferie før dommerens siste blås, ja da måtte vi se til at Årvoll-2 kunne ta med alle tre poeng hjem til Årvoll etter å vunnet med 3-2.

Andreas og Harrsen ordnet de to FCD-scoringer - og Marius og Andreas ble "Dagens FCD'ere".

De siste kampers nederlag har gjort at vi midlertidig er blitt distansert av topplagene - men mange kamper gjenstår og mye kan skje utover høsten når vi igjen starter opp.

 

Onsdag 13. juni - Seriekamp M33: Abildsø - FCD - 3 - 5.

"De gamle drenge" beviste igjen at de er best på kunstgress - men dessverre har vi hjemmekamper på "Voldsløkka Jordsykke" hvor det ikke er mulig å spille fotball.

Kveldens motstander, Abildsø, var en noe vanskeligere motstander enn først antatt - og selv om de ikke klarte å spille seg frem til de helt store målsjanser, så kunne de i stedet lage mål på langskudd, og de kunne gå til pause med en ledelse på 2-1.

Utover i annen omgang måtte all moral og fightervilje kalles frem, og etter hvert mistet Abildsø kanskje også noe av pusten, for da kampen var slutt hadde vi snudd kampen og vunnet med 5-3.

Claus J. scoret de viktige to siste mål, mens de øvrige ble satt inn av Magnus L., Morten R. og Rasmus O.

Med sine reultatavgjørende scoringer kronede Claus J. en god kamp og ble fortjent "Dagens FCD'er".

 

Søndag 10. juni - Seriekamp 8. div.: Hasle-Løren 3 - FCD - 3 - 2.

På Løren kunstgress hadde vi en meget stor sjanse for å hjemføre alle tre poeng, da vi ved pausen var foran med 1-0 og kort inn i annen omgang med 2-0.

Men så skjedde det en "vending" i kampen, eller rettere med været da det startet med å regne - og mye tilfeldig skjedde i den resterende del av kampen, og intet gikk våres vei, så da dommeren blåste kampen av hadde hjemmelaget snudd til hjemmeseier på 3-2.

Marcus B.M. Bech og Marin A. Harrsen scoret FCD-målene - mens Morten Rasch og Mads F. Mortensen ble "Dagens FCD'ere".

 

Onsdag 6. juni - Treningskamp M33: Vestre Aker - FCD - 3 - 3.

Kampen mod Vestre Aker var afgjort på forhånd. Vestre Aker viste sig nemlig at stille med blot fem mand til kampstart, og i stedet for at spille fem mod syv hele kampen, blev der indgået et kompromis.

Dania blev tildelt en skrivebordssejr på 3-0, den ordinære kamp blev aflyst, og i stedet spillede Dania en "træningskamp" mod et Vestre Aker-hold, som fik assistance af nogle ungdomsspillere, der tilfældigvis trænede på en tilstødende bane. Den kamp endte 3-3, hvilket i høj grad skyldtes sløsethed - både i defensiven og i offensiven, hvor et væld af chancer blev ødslet bort. Allan tre mål ble satt inn av Allan.

En lidt ambivalent aften for M33-holdet, som dog alligevel endte med at cementere sin topplacering yderligere.

 

Søndag 3. juni - Seriekamp 8. div.: FCD - Grüner 3 - 0 - 1.

Dania mødte Grüner på en hullet og vissen Ekeberg-bane i går aftes. Kampen bølgede ligeligt frem og tilbage med minimale mængder sammenhængende spil, og der skulle tilfældigheder til, før nogen af holdene kom frem til chancer.

Grüners unge målmand blev den afgørende faktor. Han tegnede sig for en assist på Grüners eneste mål - et langt udspark, som blev studs-headet i buret, og i tillæg stod han for nogle imponerende TV-redninger, som de fleste andre målmænd i ligaen aldrig ville have været i nærheden af.

Resultatet blev 1-0 til Grüner.

Dagens FCD'er: Søren Madsen, for en kamp med overblik, fightervijle og flotte detaljer.

 

Søndag 27. mai - Seriekamp 8. div.: Korsvoll 3 - FCD - 2 - 3 (0 - 2).

Etter poengtap til et lag midt på tabellen var det tid og vise karakterstyrke igjen for Dania, og hva var bedre mulighet når vi nå skulle møte laget på annen plassen med samme poeng som vi.

Det blev enda en kamp med en velfungerende defensiv – og vi kunne fortjent gå til pausen foran 2-0 efter 2 flotte kontra spil.

I annen omgang kom Korsvoll lenger frem, men dog uten de helt store åpne sjanser til følge – men et mål via klassisk klump spil.

Målet var «et slag i ansiktet» på FCD – og samtidig økende moral og vilje hos Korsvoll, og derfor var det ekstremt viktig at vi slo tilbake med ennå en scoring og det etter noe så sjeldent som følge av et hjørnespark!!! Det var godt nok 3-4 spillere som forsøkte å få sparket ballen i mål før den til slutt kom over mållinjen til 3-1 med 15 igjen – men spenningen kom tilbake i kampen da Korsvoll 10 minutter før tid scoret til sluttresultatet 3-2.

Dania sto sammen som et lag, og med hard jobbing og stor konsentrasjon av alle mann, ble det gjort vanskelig for Korsvoll å komme frem til sjanser – og det var en god følelse da dommeren endelige blåste kampen av og alle tre poeng var hjemme.

En virkelig fornøyelse og være med i en slik kamp – dels pga mange små skader og noen «syke» spillere det stillet opp til denne viktige kamp, som gjorde at FCD igjen er på delt førsteplass.

 

Onsdag 23. mai - Seriekamp M33: FCD - Kråkstad - 1 - 1.

Træerne vokser heller ikke ind i himlen for Danias M33-hold. Det måtte de fremmødte Dania-spillere sande under aftenens kamp mod Kråkstad.

Kampen fandt sted på én af de ringeste (og mindste) baner i hele Oslo - på Bjølsenfeltets pløjemarksagtige grønsvær. Forholdene taget i betragtning, var det ikke underligt, at kampen blev lidt tilfældig - også selvom Dania overmatchede Kråkstad spiller for spiller. Det var simpelthen umuligt at dyrke det pasningsspil, som har ført til sejre i de foregående kampe.

Det hele startede ellers fint med en Dania scoring ved Rasmus Ovesen, efter ihærdigt forarbejde fra Allan Bech. Men herefter ville bolden ikke i mål for Dania. Og så endte det med, at Kråkstad scorede på en dødbold og reducerede til kampens slutresultat 1-1.

Alt i alt en uskøn og vilkårlig kamp, som havde fortjent et bedre underlag og udfald!

 

Mandag 21. mai - Seriekamp 8. div.: FCD - Lokomotiv Oslo 3 - 2 - 6.

DET MÅTTE JO SKJE - Før eller senere. Etter en meget godkjent start på sesongen med fem seire ble det dessverre til tap 2. Pinsedag på Abildsø kunstgress i 8.div.-kampen mot Lokomotiv Oslo-3 på 6-2.

Vi fikk ellers en god start på kampen da Marcus etter bare noen få min. brakte FCD foran - men som omgangen gikk var det Lokomotiv som var skarpest og kunne gå til pausen med en føring på 3-1.

Annen omgang startet med FCD-spill som vi har sett i de tidligere kamper, og vi fikk 3-4 store sjanser, men dessverre kunne vi ikke passere en velspillende Lokomotiv-keeper - og da ble det tre mål til gjestende før Rasmus omsatte et straffespark til sluttstilling 2-6.

Positiv innstilling og stor innsats var dessverre ikke nok på denne kvelden - og det første tapet var en kjensgjerning.

Dagens FCD'er ble Kasper.

 

Onsdag 16. mai - Seriekamp M33: Alna 2 - FCD - 2 - 7

FC Danias M33 hold "tordner derudaf" med endnu en sikker sejr.

Spilleforholdene var lett-komiske. Banen var for det første merkværdig kort, og komprimert med et gresstæppe skæmmet af store kratere - et gresstæppe, som måske/måske ikke var blevet slået med le tidligere på dagen. For det andet så blæste der en "hæs og kuldskær vind", som vanskeliggjorde luftbårne pasninger henover det langhårete gresstæppe.

Uansett, så viste FCD som vanlig stor tålmodighed og overblikk i det oppbyggende spill, og tross to litt tilfældige coringer av Alna, så var der aldri tvil om resultatet.

Kampen endte 7-2 til FCD, som nu har inntatt en sikker plass i toppen af ligaen.

Dagens mål blev satt inn av: Mads (1), Magnus (1), Allan (2) og Rasmus (3).

Dagens FCD'er blev Magnus, som udviste stor fightervilje, placeringsevne og overblik.

 

Søndag 13. mai - Seriekamp 8. div.: FCD - Alna - 6 - 1

De tre poeng kom hjem efter en god fight, på det som må betegnes som "dårlige baneforhold" som også "spillet inn" et par gange.

Vi kommer foran efter hjørnespark og holde denne frem til Møller mener Alna har fortjent et straffe - fløjtes og scores og 1-1 til pause, selv om FCD hadde sjansene og hvor vi kanskje ble burde ha fårr et straffe da Thomas blev sendt i gresset godt inne i feltet, men dommeren mente det var tre meter utenfor feltet !!!

Annen omgang, samme bilde, FCD med sjansene og Alna forsøkte med med lange bolde uten å komme frem til noget som helst - og uten mål for begge lag. Men i de siste 15 min. skjedde det noe: 2-1 scoring etter flott kontra spill og elegant innerside af Chrsitoffer. Alna kom lidt frem for at få 2-2 scoring, og i stedet ble der slått kontra med 4 mål til følge på 7 minutter.

En god kamp, vunnet på innsats og holdning, under meget vanskelige forhold.

Målene ble satt inn av: Marcus, Andrea og Christoffer hver et - tre av Martin.

Dagens FCD'er ble Andri.

 

Søndag 13. mai - Seriekamp M33: Nordby - FCD - 2 - 7

Aftenens tre poeng var aldri i fare, da FCDs M33-hold mødte Nordby. FCD spillede med stor tålmodighet og klokt, hvilket resulterte i en masse sjanser mod et lag, der i stigende grad ble tappet for luft og krefter.

Slutstillingen blev 7-2 til et velspillende Dania-lag, som nu kan se sig ligge i toppen af divisionen med fem sejre i lige så mange kampe.

Dagens mål blev sat ind af Morten R. (2), Rasmus O. (2), Mads F.M. (1) og Kasper A.M. (1). En uheldig Nordby-spiller kunne notere sig for det sidste FCD-målet.

Dagens spiller ble Petter Rinholm, der markerte seg stærkt med flott opprydingsarbeide i forsvaret og masser af farlige fremstøt.

Dagens dommer var den tidligere FCD-spiller Dennis Andersen, det etter kampen sa: "Stor ros for meget fint spill og Nordby-spillerne blev kørt lidt mere rundt end de er vant til😊 - og helt fortjent sejr".

 

Onsdag 9. mai - Seriekamp M33: Speed - FCD - 4 - 6

Kampen mot Speed resulterede i endnu en M33-sejr, som, trods cifrene 6-4, aldrig rigtig var i fare. Speed scorede lidt tilfældige mål - på blandt andet et langt "kludespark" og et kanskje feil dømt straffespark. Vi kombinerte oss frem til flere flotte mål, som blev satt inn av henholdsvis Magnus (1), Jannik (1), Morten (2) og Rasmus (2).

 

Søndag 6. mai - Seriekamp 8. div.: Bislett - FCD - 2 - 3

Endnu en god indsats af Dania i kampen mod Bislett. Kampen havde en meget skjev fordeling når du kigger på statistikken - Boldbesittelse: 75-25 til Bislett, skudd på mål: 10-4 til Dania og hjørnespark: 10-4 til Bislett.

Men kampen utviklet seg til vår fordel. Vår gode defensiv tvang Bislett til at lave fejl i spillet sitt, og to fejlpasninger som Harrsen og Ovesen snappet opp til ledelse 2-0 efter 20 minutter. Derfra og ut omgangen hadde Bislett ballen mest, men uten å komme frem til noe spesielt - men unntak av to litt heldige mål rett før pausen og det var 2-2 efter 45 minutter.

Annen omgang startet med en gave, da en Bislett spiller tok ballen med hånden med vilje og fik gult kort nummer to, hvilket ga 42 minutter i overtall - men dette endret ikke på spillets fordeling - fortsatt Bislett klart mest på ballen og Dania med en betong defensiv det stoppet alt - og som så ofte ble det slått kontra som ga oss et straffespark. Med litt nerver og stor spenning gik Ovesen til ballen som han sikkert satte i mål og 3-2. Vi burde kanskje bortdømt to minutter senere, hvor vi syntes det var straffe igen - men heldigvis uten betydning. Det ble til 3 nye poeng etter en rktig flott innsats av hele laget.

Dagens FCDere ble: Andri og Marcus.

 

2. mai - Seriekamp M33: Hasle-Løren - FCD - 3 - 6 (1-5).

FC Danias M33 hold er fortsat ubesejrede efter aftenens kamp mod Hasle-Løren. Her viste holdet sig frem i allerbedste stil med træfsikkert pasningsspil, tålmodighed og kløgt. Det resulterede i en række flotte og gennemspillede angreb, som blev eksekveret med effektiv kontanthed.

Pausestillingen var 5-1 til FC Dania, og der var dermed lagt op til en anden halvleg med mere målfarligt pasningsspil. Desværre løb luften lidt ud af Danias spillere i takt med at anden halvleg skred frem, og spillet flød ikke så godt længere. Det betød samtidigt, at Hasle-Løren pludselig kom frem til nogle chancer, og med to scoringer imod blot én enkelt supplerende Dania-scoring, klingede kampen lidt bittersødt af.

Det endelige resultat blev 6-3 til Dania med flotte scoringer af Allan, Mads og Kasper. De fordelte scoringerne ligeligt imellem sig med to mål hver.

Dagens spiller blev Claus Jacobsen, som præsterede en stort set fejlfri debutkamp for holdet.

 

Søndag 29. april - Seriekamp 8. div.: FCD - Romsås-2 - 6 - 3 (4-1)

For tredje gang på tre kamper kunne FCD ta alle tre poeng, hvilket er en helt annerledes og mye bedre start på en fotballsesong enn det vi har opplevd de senere årene.

Tross forholdsvis mange feil (uderlaget ga eledig feste !!!), så ble det en flott første omgang. Begge lag oppsnappet tilfeldige baller, noe som ga kontringer - og der var FCD klart best og kunne gå til pause med 4-1.

I annen omgang fikk Romsås bedre fatt i takt med at FCD-spillerne ble slitne - men de klarte ikke utnytte de "halve" sjanser de kom frem til, da vår keeper for dagen - Meron - tok det som var innenfor målrammen, med to unntak. FCD forsøkte seg fortsatt på sine kontringer, og satte inn to av de, så omgangen sluttet 2-2.

Men samlet ble de fortjent FCD-seier med 6-3, og stort set en flott kamp.

Martin tegnet seg "som vanlig" for de fleste av målene, denne gangen ble det til fire, mens de to siste ble fordelt mellom Andrea og Marcus.

Med sine fire mål var Martin Harrsen et naturlig valg som "Dagens FCD'er".

 

Søndag 29. april - Seriekamp M33: FCD - Årvoll - 8 - 2 (4-0).

FCD's "gamle drenge" har startet 2018-sesongen på en fantastisk måte, med tre seire i de første tre kamper - måske ikke hel så uventet, da de stort sett alle har spilt med på 11'er-laget i de senere år.

Årvoll ble "overkjørt" med 8-2, og spesielt i første omgang var det klasseforskjell - og vår spesielt Allan var den som viste seg frem med å score alle fire mål, det ene flottere enn det annet. Det kunne ha blitt til enda flere scoringer - men treffsikkerheten var ikke like stor hos alle mann.

Annen omgang fikk en "livlig" start med tre mål i løpet av fem min. - Kasper scoret på første angrep og om det var 5-0 som gjorde at FCD-spillerne "tok en høneblund" skal være usagt, men Årvoll reduserte med to hurtige mål til 2-5, før FCD igjen tok seg sammen og innen halvdelen av omgangen var spilt var sluttstilling nådd til 8-2. Kasper scoret tre og Mads et enkelt i denne omgangen

Mye bra spill og i periode stor sikkerhet i passningsspillet og gode redninger av Lars "Sprællemann" i målet - men manglende dyktighet i avslutninger gjorde at det "bare ble 8-2".

Dagens FCD'er ble Allan.

 

Onsdag 25. april - Seriekamp M33: Simensbråten - FCD - 1 - 2 (0-0)

Der var forventet sterk motstand, da Simensbråten havde 9 poeng og +19 efter tre kamper. Derfor valgte dagens Coach Mortensen, at toppe laget med Kasper A.M., som spillede sin første kamp i flere år.

Første omgang var jævn og det bølget frem og tilbage. Dania stod med god struktur og det ble til et par næsten sjanser det kunne ha gått vår vei, før Lars "Plankeværk" med en "fantom benparade" sørget for at omgangen forble målløs.

Annen omgang hadde vi god kontroll på og presset godt, men en dårlig aflevering resulterte i en hurtig kontra og 0-1. Men vi slo hurtig tilbake og Andrea kunne prikke ballen i mål til utlikning 1-1. Med flere superredninger og et par pene sjanser, så det ut til at kampen skulle slutte uafgjort.

Men - så snakket Morten sig først til et gult kort, før han i slutminutterne dukket opp av ingenting og puttet inn seiersmålet til 2-1.

Stor innsats hele veien rundt - Men Lars D.N. ble "Dagens FCD'er"

 

Søndag 22. april - Seriekamp: Oppsal 4 - FCD - 1 - 4 (0-2).

Endnu en god kollektiv præstation av FCD med en presis og sterk defensiv holdt modstanderen i kort snor så de bare kom til noen få sjanser, som ble tatt av en god keeper og målstolpen - selv et straffespark blev skudt forbi målet.

Vår midtbane dominerte spillet og kampen, og med tempo og flott pasningsspill kunne de sette opp FCD til mange sjanser - spesielt i første omgang - men som dessverre ble misbrukt i langt de fleste tilfeller. Likevel kunne vi gå til pausen med fortjent en 2-0 føring.

Fra starten av annen omgang forsøkte Oppsal å kommer frem over banen, men da FCD scoret til 3-0 efter en flot kontra angreb, ja da var "gassen" og troen på poeng kanskje gått av Oppsal. Kampen ble ferdigspilt med FCD som beste laget, og selv redusering til 1-3 endret ikke på det bildet, så med ennå et scoring til FCD sluttet kampen med fortjent borteseir på 4-1.

En god start på sesongen med to seire, og mange spillere (15 mann) kan det se ut som søndagskamper er veien frem for FCD. Resultatene gir en meget positiv og god atmosfære på laget, både på banen og utenfor banen, og de gode resultater har hel sikkert en positiv innvirkning på spilleroppmøtet.

FCD's mål ble satt inn av: Rasmus Ovesen (2), Martin Harrsen (1) og Thomas Odgaard (1).

Valget som "Dagens FCD'ere" ble delt mellom Thomas O. og Rasmus O.

 

Fredag 20. april - Seriekamp M33: FCD - Jutul - 2 - 1 (0-1).

En historisk dag for FC Dania, da vi for første gang kunne stille opp i en obligatorisk Old-Boys kamp - og i tillegg ble det til seier. Samtidig var det også gjensyn med Lars D. Nielsen og Morten Rasch - og kanskje det gir lysten til enda flere av FCD's tidligere spillere om å bli med på dette laget.

Dagens motstander var Jutul, og det ble en begivenhedsrig affære, hvor Danias M33-lag i store perioder var dominerende i spillet på banen. Jutul kom lidt tilfældigt foran med 1-0 på et indirekte frispark i straffesparksfeltet, og herefter pakkede de sig, hvilket de var gode til.

FCD hadde vanskeligheder ved at spille sig til solide målchancer, men med en ny spilformation i anden halvleg begyndte chancerne at komme og to ganger i løpet av kort tid måtte målstengene redde gode skuddforsøk, før utlikningen ved Martin kom med små ti min. igjen å spille. Og derfra og kampen presset FCD ytterligere på, og kort før tid kom seiersmålet efter et godt kontraangrep, da Morten hugget resolut til ballen etter en tverpasning fra Rasmus, forbi keeperen og sikkert i buret: 2-1 til Dania, hvilket også - helt fortjent - blev kampens slutresultat.

Der er fortsat en del at arbejde med for M33-laget, men de gode takter er der - og ikke mindst kampviljen!

Dagens spiller blev matchvinder, Morten Rasch.

 

Søndag 8. april - Seriekamp: Årvoll 2 - FCD - 0 - 3 (0-2).

Endelig kom sesongen i gang, og referatet fra første kamp kan gjøres meget kort: En fremragende defensiv disiplin gjorde forskjellen.

Og den litt lengere utgaven: Defensiven gav et fundament for flott fotball spil over hele linjen. Der ble «spillet bold», med sikkerhet i pasningene, god kommunikasjon og overblikk i 80 min. - de siste 10 min. var vi presset og måtte bare sparke vekk.

Resultatet ble en flott 3-0 seir til FCD, med mange flotte prestasjoner. Fra detaljer på midten, til flotte frisparks mål. I det hele tatt en flott kamp.

Med to scoringer i første halvdel av første omgang, ja da skulle "vi bare styre kampen frem til pausen" - hvilket våre tre defensive "styrmenn" Simon Brink, Kasper Møller og Mads Mortensen gjorde med stor autoritet og sikkerhet.

Annen omgang blir litt mer hektisk, da Årvoll presset en del mer, men dog uten å sette vår gjeste keeper Jannik Holm på de helt store prøver. Og med små ti min. igjen var det tid å "lukke" kampen helt, hvilket ble gjort på et flott frisparksmål sparket rett gjennom en elendig mur - og da var de tre poeng sikret, selv om de siste minuttene ble gjennomført med mye bortsparking av ball fra forsvarssonen.

God start på 2018 - tre poeng, kanskje litt uventet.

 

Årets første treningskamp: Huk FK - FCD - 4 - 4 (0-2 / 4-0 / 0-2).

Årets første treningskamp var mot Huk på Bygdøyhus kunstgress, og som noe "ikke vanlig" ble kampen spilt over 3 omganger à 30 min. Dette var ikke noen "helt dum idè" for FCD, da det så ble mulighet for å få to "pustepauser" - og dette var godt da vi bare kunne stille ti (10) mann.

Første periode vant vi med 2-0 på mål av Martin Harrsen og Marcus Borum Mølskov Bech etter to perfekte kontra angrep.

Annen periode startet med at Rasmus Ovesen ble skadet, og ikke kunne fortsette, så med bare ni mann ble det tungt og vi måtte ta imot fire baklengs.

Tredje periode var vi igjen ti mann (Rasmus med igjen) og da fungerte defensiven igjen og vi gjentok første periodes suksess med to scoringer, en "løs" ball etter hjørnespark ble redusering til 3-4 ved Rasmus Ovesen og på enda en kontring kort før sluttid fikk Martin Harrsen ballen med forbi keeper etter en takling og kunne da enkelt utlikne til 4-4.

Kampen som helhet viste, at FCD var fantastisk godt organisert defensivt, og fikk til mange veldig gode kontra angrep - og ikke minst så var spillerne gode til å spille ballen rundt, så det ble Huk-spillerne som måtte løpe forgjeves, men: Spesielt stor ros til den defensive linje i denne kamp - de sikrede dette gode resultat. Godt organisert og med stor ballsikkerhet. En fornøyelse å være en del av - dette kan blive en riktig god sesong om dette nivået kan holdes eller bli bedre !!!

I tillegg skal det nevnes at vår keeper, Andri B. Lenvig, fikk ribbensbrist i 2. omgang og forstuet håndledd – men var tøff og fullførte kampen. Er tilbake om to uker ifølge legeprognosen.

 

 

 

SESONGEN 2017.

 

Terminsliste og tabell for 8. div. avd. 3 - Trykk her.

 

Torsdag 12. oktober - Seriekamp: FCD - Tveita 2 - 3 - 7 (2-2)

Sesongen 2017 ble for FCD sin del avsluttet torsdag kveld på Abildsø kunstgress mot Tveita-2.

Vi fikk en meget god start på kampen da vi i løpet det første kvarter kom foran 2-0. Det første mål var kanskje sesongens flotteste scoring, da Thomas Odgaard på beste "Messi-vis" satte et frispark fra ca. 24-25 m. avstand helt oppe i "krysset", og da Mads Christiansen bare noen få minutter senere dirigerte et skudd fra Martin Harrsen inn i nettet til 2-0 - ja, da var det lov å tro på at vi kunne slutte sesongen med en seier.

Men nei, treerne vokser ikke inn i Himlen! Vi gikk litt i stå og Tveita fikk utliknet før pausen til 2-2.

Den meget gode første omgang ga i pausen troen på, at vi også kunne gjøre det bra i de siste 45 min., men med tre "hurtige Tveita-mål" i løpet av de første ti min., var troen borte - og sluttresultatet ble ennå et tap, denne gang på 3-7. FCD's siste scoring ble et reduseringsmål til 3-6. Mads Christiansen scoret sit annet mål i kampen, da han sikkert satte inn et straffespark begått mot Martin Harrsen.

 

Tirsdag 10. oktober - Seriekamp: Årvoll 2 - FCD - 5 - 2.

Nestsiste seriekamp 2017 spillet på kunstgresset på Årvoll, hvor det var Årvoll-2 som var mostanderen.

Etter en i perioder god innsats måtte vi dessverre erkjenne, at de ble "litt uspiselige", og da dommeren blåste av hadde vi tapt med 5-2 (3-1 ved pausen) - dette selv om vi hadde noen store sjanser som vi burde ha satt i mål, men at vi så "gir bort" store sjanser til motstanderen, og at de scorer på de - ja, det kan vi jo ikke bebreide dem.

I spillet midt på banen var vi jevngode med hjemmelaget, og hadde også forholdsvis god kontroll i det defensive - og de fleste av deres mål kom etter hurtige omstillinger og personlige feil.

FCD's mål ble satt inn av Martin Harrsen i første omgang, og Gard Fornes i annen.

"Makelele" Kasper Møller ble etter hård konkurranse valgt som Dagens FCD'er.

 

Mandag 25. september - Seriekamp: FCD - Øvrevoll/Hosle 2 - 2 - 2.

Kampen mod Øvrevoll/Hosle blev en flott gang fotball av Dania - det var mange som kom tilbake etter skadepause og spilte riktig god fotball. En stor takk for innsatsen og velkommen tilbake til alle mann.

Kampen startet med en alternativ startformasjon, mange i nye og uvante posisjoner, som var medvirkende til to hurtige mål til ØHIL - men Dania fant sammen igjen, det kom "lyd på" og ballen ble spilt bedre rundt som tiden gikk, og plutselig "toppet det seg" med et flott langskudd fra Gard Fornes til redusering til 2-1. Kort etter var det de to innbyttere som viste seg frem da Allan Bech snappet opp ballen og sendte Martin Harrsen avsted i dybden - og som så mange ganger tidligere ble det til mål og 2-2 som pausestilling.

Annen omgang var det ØHIL som hadde ballen mest, men de store sjanser skapte Dania, og det var mange muligheter for scoring nummer tre, men dessverre ble det med heldige (og dyktige) redninger, skudd det gikk rett forbi eller og hodestøt uten mye kraft - så annen omgang forble uten mål.

Alt i alt en god kamp av FCD som ga et poeng på kontoen og smil på læben.

Mange gode kandidater til "Dagens FCD'er" - men valget gikk til Christian Furrebotten.

 

Onsdag 20. september - Seriekamp: Bislett - FCD - 8 - 3.

FCD måtte ennå en gang "legge rygg til" et tap - denne gang mot rekkens nr. 2 Bislett, som vant med 8-3 etter en pauseføring på 3-0.

Kampen ble i realiteten avgjort allerede innen det første kvarteret var overstått, da vi "ga dem to billige mål", og som ga dem grunnlaget for de tre poeng. At vi i annen omgang scoret tre ganger (Mads Christiansen, Martin A. Harrsen og Allan K. Hansen) hjalp ikke nevneverdig, da vi aldri var i nærheten av poeng i denne kampen - dertil var Bislett for agressive og gode, og det var fortjent at de tok seieren hjem.

Dagens FCD'er ble Meron Asfaha.

 

Onsdag 13. september - Seriekamp: FCD - Høybråten/Stovner 2 - 1 - 7.

Tilbakemeldingen fra kampen mod Høybårten/Stovner - En kamp hvor vi bare stiller 11 mann, og hvor dette kom til uttrykk efter 80 minutter da luften slap op. Men når vi kommer så langt, så var det en ganske jevn 1, omgang med sjanser i begge ender, men dessverre kun med målet til 1-0 til Høybråten/Stovner.

Det helt store i første omgang var de to keeper prestasjoner. Med «en konsekvent dommer» så ville begge blitt vist rødt kort - men, måtte nøye seg med gult denne gang. Ikke let og være overfor en hurtig angriper.

Anden omgang utviklet seg ikke så positivt som vi kunne ønske, dade kastet flere folk frem og vi fikk mindre og mindre luft - det gav 6 mål til dem og et flott frisparks mål av Allan Kock Hansen til oss.

Et tap på 7-1 var litt for stort, men vi var heller ikke tett på poeng i det hele tatt – dertil var de for gode for oss.

Der skal lyde en stor ros til alle 11 mann, og spesielt til de som måtte spille på uvante plasser for at få holdet til at stå sterkest mulig. Der ble kjempet bra, dessverre bare ikke nok til poeng denne gang.

 

Onsdag 6. september - Seriekamp: FCD - Sagene 3 - 3 - 3.

Det blev ennå en kold, klam og våt omgang fotball for Dania - hvilket ser ut til at være det beste underlag for os for tiden. Det var dagen for de nye spillere, 3 debutanter var i truppen.

Efter en lidt rotete start hvor alle skulle finne ut av banen, blir der slått en "friløper" fra forsvaret, som Harrsen får løpt opp, og med spenning og en del nervøsitet sprer seg på Ekeberg da der ligges an til en høyre bens avslutning - men det lykkes og 1-0.

Første omgangs store opplevelse var Andri Brynjólfur Lenvig Haraldsson der vil vise seg frem, først begår han et straffespark - for etterpå med en flott redning, slår han ballen på innersiden av stolpen – og dermed dagens helt.

Med 3-2 til pausen (Martin scoret også det annet FCD-mål) var der lagt opp til spenning, og den ble utløst da Gard Fornes med scoringen til 3-3 som på flotteste vis blir «kriget hjem» - og et viktig poeng inn på kontoen.

På en meget våt bane med store vanndammer flere steder, oppsto mange «morsomme» situasjoner – ikke bare ved at ballen stoppet opp i vannet, men også ved mange nærkamper med sklitaklinger etc.

Dagens FCD'ere ble Andri og Gard.

 

Fredag 1. september - Seriekamp: Ellingsrud - FCD - 13 - 3.

Dania ble utsatt for en "fotball-massakre" av de helt store, og et stygt tap på 13-3 - et av de største i klubbens historie. Det skal tross tapet nevnes, at vi gjorde en OK kamp. Et par gulekort og et rødt kort til begge lag tidlig i kampen gjorde at det meste af kampen var 10 mod 10.

FCD's tre mål ble satt inn av Martin Harrsen, Rasmus Ovesen og Allan K. Hansen.

Dagens detalje stod Lars Benjamin Faber Lydolph for ved at stille med Faxi Kondi til alle mann - og nevnes skal det også, at dagens FCD-debutant Gard Fornes spillede en flott kamp og blev dagens spiller.

 

Tirsdag 22. august - seriekamp: FCD - Skaubygda - 6 - 2.

FCD startet kampen i flott stil, og kunne i løpet av de første 30 min. bringe seg foran med 4-0. Første scoring ble satt inn da Martin Harrsens hurtighet ennå en gang bragte han alene foran mål, og med en "rundskæv" sendte han ballen forbi keeperen til 1-0. Kort etter var det Jesper Skyhøj som med et av sine sjeldne mål satte hodet på et hjørnespark til 2-0. De neste to scoringer var det også klasse over - først var det Allan Hansen der fra skrått hold plasserte ballen forbi keeperen i det "lange hjørne", og så kunne Simon Brink med et velrettet og velplassert spark fra 22-23 meters avstand sende ballen helt opp i "krysset" til 4-0.

Drømmestart for FCD - og dessverre ble det så tatt litt for avslappet på det frem mot pausen, hvilket Skaubygda utnyttet til et reduseringsmål til 1-4.

Gjestene startet annen omgang som de sluttet første, og med ennå en redusering brakte de litt spenning tilbake i matchen igjen, før FCD igjen "mannet seg opp". Med to mål midt i omgangen i løpet av et par minutter ble kampen avgjort. Ennå en gang løp Martin Harrsen fra gjestenes forsvar til sitt annet mål, før Thomas Odgaard "lukket og slukket" til sluttstillingen 6-2.

FCD kunne presenterer en debutant - Casper Fink Seidenfaden - som viste seg frem som en meget rask og god teknisk spiller, og som vi håper kan bidra til en riktig god høst med mange poeng.

Dessverre ble en av Skaubygdaspillerne slemt skadet i et hendelig uhell, da han kort før slutt i en takling traff en FCD-spiller rundt kneet - hvilket reduserte i et brudd på leggbeinet. FCD ønsker Skaubygdaspilleren god bedring.

Med det viktige mål til 2-0 og som en god "styrmann" i forsvarsrekken ble Jesper Skyhøj "Dagens FCD'er".

 

Onsdag 9. august - seriekamp: FCD - Vålerenga 2 - 5 - 4.

Det startet som en klassisk Dania kamp, bagud efter 7 minutter på en lille tilfældighed, men uanset så tæller det. Vi blev enige om, at den våde bane skulle være til vores fordel og det blev den, da for Mads Mortensen fem min. senere sto for en sjælden scoring, da han efter og have taget det dybe løb til bagester stolpe og med en "Jon Dahl-inderside" scorede til 1-1.

Endnu fem minutter senere ble det 2-1 på et flot rush frem gennem vandet i højre side af banen, og hvor indlegget ender i brystet på Kasper "Makelele" Møller som var med fremme. Med en flot "Bendtner-manøvre" kom bolden under kontrol og blev sendt i nettaget - en periode med utrolig flot Dania-bold, som sluttede med endnu en scoring fra Harrsen med højrefoden til 3-1. Kort før pausen får Vålerenga reduseret til 3-2.

Anden halvleg blev veldig spesiell da regnet væltet ned fra himlen og lynene kom tættere og tættere på - men vi kom igennem alle 90 min. Dania holdt den defensive struktur i alle led, hvor specielt tog Johannes sine tæsk kampen igennem. Den gode beton-defensiv blev udnyttet til et par lange bolde til Harrsen, der på sin hurtighet løp fra VIF-forsvaret og scoret to gange mer og en 5-2 føring til Dania - det siste målet var Martins mål nr. 100 for FCD.

Mot slutningen av kampen slap kræfterne op for de 11 FCD'ere på banen og Vålerenga fik med 2 mål mer skapt litt spenning mot slutten - men nærmere kom de ikke og seier på 5-4 og 3 point til Dania.

En kæmpeinnsats av alle 11 mann, men "Dagens FCD'er" ble Johs. Emil Barth som både ga og tok imot mye juling på banen midte.

 

Fredag 23. juni - seriekamp: Tveita-2 - FCD - 6 - 0.

Siste seriekamp før sommerpausen ble "en nullert" - ikke bare 0 poeng, men i tillegg tap på 0-6 (0-3 ved pausen) til Tveita-2.

Flere av de som også spilte onsdagens kamp hadde "stive bein", og hadde det tungt med to kampen innen 48 timer - veldig uvant for FCD-spillere.

Allerede i løpet av de første ca. 10 min. hadde vi fått to "i sekken", og selv om vi etterpå kom mye mer med i kampen, og frem til små-sjanser, så klarte vi ikke å få ballen forbi Tveita sin gode keeper.

Annen omgang startet med ennå en scoring til Tveita, og vi måtte selv etter flere gode oppløp erkjenne at dette var ikke kvelden for FCD-scoringer, så sluttfasitten 0-6 var ikke noe hyggelig å gå til sommerferie på.

Sjur Rynningen Bie-Lorentzen spilte sin siste kamp for FCD da han i neste uke reiser til Brüssel for å starte ny jobb. Vi ønsket han lykke til i det belgiske og takk for en god innsats i FCD - og alltid velkommen tilbake.

Dagens FCD'ere ble Sjur Rynningen Bie-Lorentzen (han hadde med pils) og Christian Unosen Furebotten - begge for en god innsats.

 

Onsdag 21. juni - seriekamp: Akerselva - FCD - 1 - 4.

Onsdagens kamp mot Akerselva startet med en minnestund for å ære vår gode kamerat og fotballspiller, MATHIAS SKIPPER (22 år), som på tragisk vis mistet livet den 17. juni.

Daglig leder Jørn Egelund nevnte, at tankerne i denne vanskelige stund går til familien og de aller nærmeste, og sluttet med å be spillere, familie og venner om å ære Mathias sitt minne med et minutt stillhet.

Om kampen: Bunnoppgjøret ble vunnet av FCD med 4-1 (3-0), på to mål av Sjur, og et mål hver av både Rasmus O. og Martin H.

 

Fredag 9. juni - seriekamp: Øvrevoll/Hosle-2 - FCD - 5 - 2.

Det blev en flot start fra Dania, vi holdt bra stand og med de 11 mand vi var gik det rigtig godt så lang tid kreftene varet. Et par personlige fejl i forsvaret kostet et mål imod, men vii kom til sjanser for å komme tilbage, spesielt etter flott oppspil på midten og en flott frispilning fra Mads Mortensen til en alene igennem Harrsen, der dog på skamlig vis brennte - så 1-0 til Ø/H til pausen.

Anden omgang starter også fornuftig, selv med et mål mere imot og ennå større sjanser til Dania og en redusering til 2-1 - men derfra slaipp luften opp, og de manglende innbyttere ble utslagsgivende slik at sluttfasitten ble hjemmeseier 5-2.

Som så mange ganger tidligere var det igjen Harrsen det sto for FCD-målene.

Flott kamp af de 11 som var med - og stor innsats hele vejen rundt med flere kandidater til å bli dagens spiller - valget falgt til sist på Andrea.

 

Onsdag 31. mai - Seriekamp: FCD - Bislett - 1 - 3.

Til seriekampen mot Bislett, som ble rykket frem, ga dessverre ikke heller noen poeng - selv om vi stilte med et veldig bra lag.

Vi var kanskje litt for takknemmelig og gjestfri på Ekebergsletten mot gjestene, hvor de kom frem til fire avslutninger i første omgang og scoret på de tre. Lite hjalp det, at Martin Harrsen "kun" omsatte en av FCD sine seks sjanser.

Da det ikke ble scoret mål i annen omgang måtte vi se oss slått med 3-1 - men også i den omgangen hadde vi pene store målsjanser.

Dagens FCD'er ble Petter Rinholm.

 

Fredag 19. mai - Seriekamp: Sagene 3 - FCD - 1 - 1.

Kampen på Bjølsen kunstgress mot Sagene-3 ga et poeng til hvert av lagene etter 1-1- etter at vi var gått til pausen med en 1-0 ledelse, som vi dessverre ikke kunne "kjøre hjem".

Sagene hadde ballen mest, men midt i første omgang satte Martin Harrsen seg gjennom og bragte FCD foran. Martin sin hurtighet hadde bragt han i et par gode posisjoner før målet, men en god keeper i Sagenes mål forhindret mer enn den ene scoringen.

I annen omgang var det stort sett samme bilde - Sagene hadde ballen mest og vi forsøkte på raske kontringer. Vi skulle helt hen til ca. ti min. før slutt før kampens annen scoring kom, og uheldigvis (men rettferdig nok) var det Sagene som utliknet og sørget for poengdeling.

Heroisk fight og god defensiv jobbing gjorde at det ble stopp på rekken med tap, og med to uker til neste seriekamp kan vi stille til kamp med optimisme og troen på at det nå blir FCD sin tur til å få seire.

Nevnes skal det, at fredagens kamp ga debut til Claus Jacobsen.

Dagens FCD'er ble vår keeper, Andri Brynjólfur Lenvig Haraldsson, som i dag presterte sin beste kamp etter at han kom til klubben.

 

Fredag 12. mai - Seriekamp: Ellingsrud 2 - FCD - 5 - 1.

For femte kamp på rad ble det enda en gang tap - denne gang mot Ellingsrud-2, det etter 3-0 føring ved pausen vant med 5-1.

Det ble nok en gang en kamp, hvor vi kom usikkert fra start og spillet famlende - et symptom på, at vi har vanskelig ved at stille et homogent hold fra kamp til kamp.

Ellingsrud var derfor ikke overraskende boldbesittende i store dele av første omgang, og de var i tillegg heldige (eller effektive) ved å score på alle de tre sjanser de kom frem til.

I anden omgang kom FCD bedre med i kampen, og i takt med at vi fant hinannen, kom vi også til sjanser. Den første tilfalt Rasmus Ovesen, som scorede på et flott kontraangrep og etter innlegg fra Skipper. Etter målet presset vi høyt og kom til flere lovende men uforløste sjanser. Dessverre glippet det bakerst et par gange i forbindelse med det høye presset, og det samlede resultat ble derfor 5-1 til Ellingsrud.

Dagens Dania spiller blev Johannes Barth, men generelt fightet alle de 13 fremmøtte bra og insisterende - men dessverre ikke nok til poeng!

 

Fredag 5. mai - Seriekamp: Skaubygda - FCD - 9 - 3.

FCD-spillerne opplevde "et mindre sjokk" da de kom til Dal-banen - Kampen skulle spilles på en GRUSBANE...!!!

Troede ikke disse fandtes i Norge mere - ,men det gør de. Dette betød, at et Dania hold tenkte mer på egen helse fremfor 3 point, og resulterte i et "flott 9-3 tap" - men med nesten alle spillere klar til neste kamp.

Det var ikke mye vi kunne stille opp her, og da hjemmeholdet havde ekstrem fordel via baneforholdene må vi bare erkjenne at de tre poeng ble på Dal-banen - fortjent.

Kan tenkes at FCD-spillerne fremover vil "elske" Ekebergslettens gressbaner.

Dagens FCD'er blev: Furebotten og Beck.

Målscore: Beck, Harrsen og Odgaard.

 

Søndag 30. april - Seriekamp: Høybråten/Stovner 2 - FCD - 4 - 3.

Den fremrykkede kamp ble dessverre ikke poeng den heller, da hjemmelaget avgjorde kampen med bare fem min. igjen.

Vi fikk ellers en bra start da Martin Harrsen tok et "raid" fra banens midte som han avsluttet bved å bringe oss foran 1-0. Men bare ti min. senere hadde hjemmelaget snudd kampen med to mål i løpet av to min., og selv om vi kort etter fikk et straffespark, som Martin Harrsen omsatte til 2-2, var det Høybråten/Stovner som var best omgangen ut.

Annen omgang startet igjen med mål, og etter ti min. var stillingen 3-3 etter at Rasmus Ovesen hadde utliknet - og som nevnt innledningsvis klarte vi dessverre ikke å holde hjem.

At vi til dagens kamp hadde mobilisert hele 17 mann var selvfølgelig positivt, også selv om det ikke ga poeng, men det skal nevnes at Jeppe S. Nielsen gjorde come-back etter sin skadepause på mer enn et år, og i tillegg hadde vi to debuttanter: Andri Lenvig (keeper) og Petter Schau (forsvarsspiller). Mange gjorde det veldig bra men som "Dagens FCD'ere" ble Christian Furebotten og Sjur R. Bie-Lorentzen valgt.

Onsdag 26. april - Seriekamp: FCD - Årvoll 2 - 1 - 5.

Det blev en Trist kveld på Bryn kunstgressmed tap 1-5 i kampen mot Årvoll-2. Selv om kampen ble spilt på en "midt-ukedag" så var det veldig mange FCD-spillere som likevel meldte forfall / ikke kunne stille !!!

MEN - de 12 som var med gjordealle en god innsats og vi var best i spillet på banen, men som så mange gange før, ja så var vi ikke skarpe nok foran motstanderens mål, og dessverre litt for "gjestfrie" for eget mål.

Mål for FCD ble satt inn av Martin Harrsen.

 

Torsdag 20. april - Seriekamp: Vålerenga 2 - FCD - 5 - 1.

Opdatering på kampen mod Vålerenga av Martin Harrsen: Ikke meget og sige, udover der manglede stemning, humør og spille glæde fra vores side. Det resulterede i en hurtig føring til VIF på et flot frispark.

Kampen bølget frem og tilbage, før første tvivlsomme indflydelse (fra dommeren) kom; et straffe begået mod Thomas O. blev ikke fløjtet, og derfra blev det kun værre - Dog ikke dommeren skyld vi tabte, det klarede vi selv.

Første halvleg endte 5-1 til VIF og 1 gult kort til Mads Christensen, efter en (efter eget udsagt) 50/50 situation.

Anden halvleg blev uden mål, men med flere tvivlsomme præstationer fra mange kanter, og kun flere gule kort - og det er positivt at vi kunne spille denne halvleg uten mål imod og må være noget vi kan tage med!!!

Konklusionen på kampen: Det skal gøres bedre næste gang, for denne indsats kan ingen være bekendt.

 

Fredag 7. april - Seriekamp: FCD - Akerselva - 4 - 2.

Sesongen er i gang og godt i gang med 3 poeng på kontoen etter en flott kamp hvor, der ikke blev gitt mye vekk ved dørene. Første gule kort efter 20 minutter og det skulle blive til to mer til Dania. Dette gav et flott bilde av kamp ånden på holdet, og fighterviljen kom riktig frem etter at vi kommer under 1-0 og kort etter slår tilbake med flott hovedstøds mål av Sjur til pausestilling 1-1.

Annen omgang åpner godt med italienske finter og skudd på tverrliggeren før den forløsende 2-1 scoring. Men,

"O" beslutter sig for å få litt spenning inn i kampen igjen ved at lave et soleklart straffespark - mål og 2-2.

Spillet bølget etter utlikningen frem og tilbake, før det lykkes oss å lukke kampen med mål til 3-2 og 4-2 - to scoringer det kom efter flotte oppspill.

En god kamp med rutinert defensiv der ikke alltid var hel sikker, men som ingenting ga vekk. Og en offensiv med lovende takter og store muligheter for sesongen.

I tillegg til Sjur's mål, scoret Harrsen også et - de siste to ble satt inn av klubbens debutant, vår ny innkjøpte italiener Andrea Chisari, der i tillegg også ble "Man of the Match" sammen med forsvarsklippen Jesper Skyhøj.

 

Mandag 3. april - Treningskamp: Korsvoll 3 - FCD - 5 - 7.

Stort opmøte og et sterkt offensivt lag ble avgjørende for Dania i kveldens kamp. Med kun to forsvarsspillere i truppen og den ene skiftet ud i pausen, ja så ble det som forventet - "litt hullet baktil" - hvilket var sterkt medvirkende til at Korsvoll fikk mulighetene for å score 5 mål (et par ble gitt bort av FCD). Men heldigvis har vi god moral og kommer tilbage i kampen flere gange, og til sidst at komme foran og vinne kampen 7-5.

Målene blev scoret af: 1 mål av Ovesen, Waka og Skipper, og 2 mål av både Kent og Harrsen - seks av målene ble satt inn flott oppspil og det siste etter en stor forsvarstabbe av Korsvoll.

Moralen og viljen til å vinne lover godt før sesongstarten på fredag.

Dagens FCD - Blev ikke Skipper for et gult kort efter en "hjerneblødning" - men Johannes etter en flott flott defensiv indsats.

 

Torsdag 30. mars - Treningskamp: Bøler - FCD - 9 - 1

På kunstgresset på Haraløkka ble vi spesielt i første omgang overkjørt av Bøler's unge gutter, det i den grad la press på oss overalt på banen, og selv om vi hadde kampens første målsjanse lå vi under 6-0 ved pausen.

En liten snakk i pausen om å ta 2. omgang som en ny kamp, og forsøke å vinne den, gjorde at vi var mye mer med, og igjen hadde vi omgangens første sjanse, men igjen uten scoring. Vi hadde ut over omgangen flere gode forsøk, men dessverre tapte vi omgangen med 1-3. Vårt mål var en redusering ved Andrea Chirasi til 1-2 (- eller for å være korrekt til 1-8). Mye bedre omgang enn første, hvilket kanskje også skal ses på bakgrunn av at det var mange som aldri hadde spillet sammen på FCD-lag tidligere.

 

Lørdag 4. mars - Treningskamp: FCD - Oslo Ørn - 4 - 1.

Treningskampen i Vallhall mellom Dania og Oslo Ørn sluttet med hjemmeseier på 4-1 etter 1-1 ved pausen.

Første omgang var en god defensiv oplevelse, og selv om Oslo Ørn hadde ballen mest fikk de ikke riktig spillet seg frem til noen sjanser av betydning. Deres mål kom på et straffe efter ca. 30 minutter, somm vår keper Mads Christensen var godt ude og "henge etter", men kunne ikke forhindre en scoring. Få minutter før pausen var det vår tur til straffe, som sikkert ble satt i kassen af Kent Andersen.

Annen omgang var stort sett samme bilde, Oslo Ørn mest med ballen uten å komme frem til noe av betydning, og Mads C. måtte bare i aksjon en gang i den omgangen.

Vi "sto mye bedre" på banens mitte, og kunne utnytte tre kontringer til å sikre seieen på 4-1, da Martin Harrsen scorte to ganger og Kent A. ennå et mål.

Kampen sluttet med ennå et straffe til oss - og Kent A. gik for et hattrick, men han satte ballen sikkert over mål. God kamp og sikker seier på 4-1.

 

Torsdag 9. februar - Treningskamp: HUK - FCD - 5 - 1.

I årets første treningskamp møtte vi HUK på Bygdøhus kg.

Vi fikk en god start med 1-0 føring etter små ti min. da Kent A. meget kontrollert satte ballen i mål på et kontra angrep - litt ufortjent kanskje, da vi startet med ti mann og var presset langt tilbake.

Kort etter ble vi fulltallig, og selv om vi fikk mer ballbesittelse så var det HUK som fortsatte med å presse på, og ved pause hadde de snudd kampen og var foran 2-1. Etter hvilen startet de med tredje scoring i det første min. og det ble til ennå to mål og sluttresultatet 5-1 til HUK.

Ikke den beste start for FCD på 2017 - men, det er lang tid til seriestart, og med bare 11 mann ble det "smått med energien" mot slutten av kampen.

 

 

SESONGEN 2016.

 

Terminsliste og tabell 2016, 7. div. avd. 2 - trykk her.

 

Lørdag 10. desember - Treningskamp: FCD - Bøler - 2-2.

Årets siste kamp ble avviklet inne på kunstgresset i Vallhall lørdag ettermiddag, hvor motstanderen var Bøler, der som FCD også har "blitt tvungen degradert" etter sesongen 2016 selv om begge lag ift normale sesonger sluttet på sikker plass i sin divisjon.

Etter en jevn spillet første omgang kunne Bøler gå til pause med en 1-0 føring, da de med sine raske frontløpere utnyttet et godt kontraangrep.

Samme gjentok seg ca. midt i annen omgang, og først da var det liksom at FCD-spillerne våknet opp, for i den resterende tid var det vi som var toneangivende og produserte flere sjanser som kunne / burde ha gitt mere enn de to scoringer som kom til sluttresultatet 2-2.

FCD's mål ble scoret av Kent og Rasmus - det siste etter at han selv i første forsøk hadde ramt tverrliggeren.

Det var debut til flere nye FCD-spillere, som alle viste gode takter og som vi håper vil bli en del av fremtiden.

Kampen ble dessverre ramt av et alvorlig, men hendelig uhell, da vår keeper Mikael i en redning ble ramt av kneet til en Bølerspiller. Begge måtte en tur på skadestuen, Mikael mistet dessverre tre tenner, mens Bølerspilleren måtte sys med flere sting etter en dyp flenge i låret.

 

Mandag 26. september - seriekamp: FCD - Teisen 2 - 4-6.

Sesongens siste seriekamp ble en litt skuffende opplevelse - ikke bare tapte vi kampen, men vi klarte ikke å finne samme nivå som i de seneste kamper.

Teisen-2 spilte friskt til fra start, og kunne gå til pause med en føring på 3-1 (FCD misbrukte et straffe ved stillingen 0-2), og selv om de spilte annen omgang med 10 mann (pga rødt kort), så vant de med 6-4 etter at de 90 min. var gått.

Martin H. som scoret tre ganger ble også "Dagens FCD'er" - mens "Mike" satte det siste målet.

 

Mandag 19. september - seriekamp: Frigg-3 - FCD - 0-0.

På Frogner stadions kunstgress på Majorstuen ble vi det første laget som klarte å ta poeng fra Frigg-3, det har vært suverent beste laget i vår avdeling - og frem til møtet med FCD ikke hadde satt poeng til.

Men etter en helhjertet innsats, og som vanlig en god organisering klarte vi ennå en gang å gjennomføre en riktig god kamp, hvor forsvaret hadde full kontroll på motstandernes offensiv - og hvor vi med litt mer skarphet i avslutningene på våre kontringer kunne (og burde) ha fortjent seiren og alle tre poeng.

"Dessverre" ble det kun til et enkelt poeng da kampen sluttet 0-0, hvilket skal nevnes var full fortjent.

Meget stor ros til alle mann og en debutant på keeperplassen (Rasmus R-Wolff) som holdt "0" i tredje kamp på rad gjorde valget til "Dagens FCD'er" vanskelig - men "et lille pluss" til Skyhøj og Jonas som styrte defensiven på strålende vis - og derfor fortjent måtte deles om titlen som "Dagens FCD'er".

 

Mandag 12. september - seriekamp: FCD - Nordstrand 3 - 4-0.

Ennå en kamp med en god defensiv ga FCD seier på 4-0 over Nordstrand-3, hvor målene ble fordelt med to i hver omgang.

Målene i første omgang ble scoret av Thomas direkte på hjørnespark, og kort før pausen satte Rasmus hodet på et innlegg fra Thomas til 2-0.

I annen omgang skulle vi helt hen til de siste 7-8 min. før vi igjen kunne finne veien til målet og det enda to ganger - og det skal nevnes at begge scoringene kom da Nordstrand satte "alt på et kort" i forsøk på å få mål, og i den perioden traff de målrammen to ganger. Målet til 3-0 ble satt inn av Martin (igjen etter innlegg fra Thomas), før Kasper satte et straffespark begått mot Martin til sluttresultatet 4-0.

Igjen i dag var det en stor arbeidsinnsats og en god, disiplinert laginnsats som ga de tre poeng - og det var flere som anbefalte seg til "Dagens FCD'er" men det ble Christian som ble valgt.

 

Mandag 5. september - seriekamp: Høvik - FCD - 0-1.

En litt frustrende mandag med å få samlet spillere nok til kveldens kamp på Høvik kunstgress sluttet som "en overraskende gledens dag" da vi beseiret opprykkskandidatene med 1-0 da Henrik H. Nielsen scoret direkte på frispark med ca. 15 min igjen å spille.

Strategien var, at FCD skulle spille med et kompakt og meget disiplinert forsvar, og så forsøke seg på kontraspill, og da Henrik hadde brakt oss foran "ble Bussen parkert" - Den taktikk lykkes vi med 100% og tre verdifulle poeng kunne settes inn på kontoen.

Mange gode prestasjoner gjorde det vanskelig å velge noen frem for andre da "Dagens FCD'er" skulle velges - derfor ble man enig om at "Laget, spesielt forsvarsdelen" skulle ha hederen.

 

Mandag 29. august - seriekamp: FCD - Vollen 2 - 3-5.

Fra dagens assisterende coach har det kommet inn følgende referat fra kampen mot Vollen-2:

Der var højt humør på Ekeberg, hvor FC Dania igen mønstrede over 11 mand! Dette kom sig også til udtryk ved en god start hvor Dania fortjent kom foran med 1-0 ved Rasmus Ovesen. Desværre ble de gode takter ikke fulgt opp, hvorfor det kort efter ble 1-1. Stærk moral og fight gav imidlertid Dania en ny føring da Simon Brink sikkert eksekverede et straffe.

I annen omgang fik Dania aldrig riktig bolden til at arbeide på en bane hvor selv dommeren havde svære betingelser med græs der kildede omkring anklerne. Dette gav litt skæve kendelser men ingen undskyldning for at Dania måtte se sig bagud med 2-4, før Rasmus Ovesen igen bragte spænning tilbage i kampen med 3-4 scoring. Kampen ble lukket av gæsterne med en 3-5 scoring og FCD kunne se tilbage på en kamp som med få andre takter kunne være vundet.

Kampens spiller blev delt mellom Kasper Møller og Rasmus Ovesen. Møller, der viste en fremragende dansk badeform efter endt ferie - og Ovesen der viste en brandvarm målnæse.

 

Mandag 22. august - seriekamp: Romsås 2 - FCD - 4-1.

På Romsås kg. møtte vi i kveld Romsås-2 og tross en meget god kamp av FCD-spillerne måtte vi se oss slått med 4-1 etter pausestillingen 1-0 av et "mere skarpt" Romsås-lag.

Vi hatte flere meget store sjanser, som en meget dyktig og heldig Romsås-keeper avverget - ellers kunne det ha blitt stor spenning om resultatet.

FCD's mål ble satt inn av Rasmus O. - og "Dagens FCD'er" ble vår keeper Ebbe A.S.

Mot slutten av kampen ble det en meget våt affære, da regnen sto ned "i stenger" så hele kunstgressbanen til sist var "mer-eller-mindre oversvømmet" og gjorde det nesten umulig å spille fotball på, men vi kom i mål og fikk gjennomført alle 90 min.

 

Mandag 15. august - seriekamp: FCD - TotenKam FK - 4-3.

I kveld møttes FCD og Toten-Kam. FK på Ekeberg i det som ble en målrik kamp, hvor FCD satte en 3-0 ledelse over styr da Toten-Kam kom sterkt tilbake og fikk utliknet til 3-3. - MEN, heldigvis var det litt mer tilbake i FCD-guttene, og kort før sluttsignalet scoret Thomas O. så det målet som ga sluttfasitten 4-3 og tre poeng.

FCD hadde brakt seg i front i første omgang med 3-0 da Martin H. med to mål og Sjur R. B-L. med et, hadde bidratt til at vi hadde gjennomført en meget god omgang.

Annen omgang tilhørte Toten-Kam som utliknet til 3-3, men så manglet kreftene i de siste min., hvor kampen da ble avgjort til hjemmeseier.

Dette var tredje kampen på rad hvor vi kunne gå av banen med "full pott", og vi ligger nå på en forholdsvis sikker plass midt på tabellen.

Dagens FCD'er vil bli lagt til senere, da jeg ikke er kjent med dette.

 

Mandag 8. august - Seriekamp: Asker-2 - FCD - 1-6.

Coach Martin Harrsen hadde i forkant til kampen mot Asker-3 litt vanskelig med å samle spillere, men de 12 der kom og sammen med Martin selv gjorde en riktig god kamp etter en "kanongod" start med 1-0 føring allerede etter fire min.

Dette ga selvtillit i laget, og kampen ble vel i realiteten "lukket" i første omgang med en 3-1 ledelse. Utover annen omgang fortsatte det gode spillet og kampen sluttet med en seier på hele 6-1, og FCD-spillerne kunne reise tilbake til Oslo fra Risenga kunstgress med en god porsjon selvtillit.

Dagens FCD'er ble Vegar, mens målene ble fordelt mellem Thomas (1 mål), Petter (2 mål) og coach Martin (3 mål).

 

Mandag 20. juni - Seriekamp: FCD - Nesøya - 8-1.

Etter forårets siste kamp kunne FCD endelig igjen ta tre poeng etter ennå en gang å ha beseiret Nesøya - denne gangen med 8-1. Pausestillingen var 5-0. FCD "satt" stort sett på hele kampen, og det skal rettferdigvis nevnes at det ble en hel del lettere da gjestenes keeper fikk direkte rødt etter en halv times spill i første omgang.

Våre målscoerere var: Peter med 3 mål, mens de fem øvrige ble fordelt mellom Kasper, Anders, Allan, Rasmus og Meron.

"Dagens FCD'ere" ble Kasper og Møller "Makelele".

 

Tirsdag 14. juni - Seriekamp: Teisen-2 - FCD - 3-1.

Hadde trodd at nå skulle tapsrekken slutten - men nei, ikke denne gangen heller. Vi virket slitne og uten konsentrasjon mot et mye mer engasjert Teisen-lag som kunne trekke seg tilbake med en seier på 3-1.

Tilbake er (heldigvis) nå bare en kamp før sommerpausen - og den må vinnes.

Kasper scoret FCD's enlige må, og Petter og Anders delte hederen som "Dagens FCD'ere".

 

Mandag 6. juni - Seriekamp: FCD - Frigg-3 - 0 - 3.

Topplaget Frigg-3 holdt sin status som ubeseiret etter mandagens kamp på Ekeberg, hvor vi tross stor innsats og fight ikke klarte endre på dette.

En tidlig scoring det kom etter en uheldig pasning i egen forsvarssone ga gjestene en tidlig føring som holdt til pausen. Det skal nevnes at Frigg hadde sjanser for flere mål, men udyktighet i avslutningene begrenset aktiviteten på måltavlen.

I siste halvdel av annen omgang ble sluttresultatet spikret med to Frigg-scoringer mer, og en meget fortjent seier til topplaget og opprykningskandidatene.

FCD var dog ikke helt uten sjanser og kunne spsielt i første omgang ha utliknet gjestenes ledelse, men når sjansene kom var ikke vi heller dyktige nok. Spillerne fortjener tross tapet stor ros for "never give up".

"Dagens FCD'er" ble Simon Friis.

Torsdag 2. juni - Seriekamp: FCD - Høvik - 3 - 4.

Tross store vanskeligheter med å samle nok spillere lykkes det for Martin Harrsen at få samlet et på papiret sterkt lag, som var ganske nære på å ta poeng mot en av opprykks-kandidatene Høvik.

FCD kom foran 1-0 men måtte likevel se Høvik gå til pausen med en føring på 3-1. Med en kompakt defensiv og lange baller frem mot motstanderens mål vant FCD annen omgang med 2-1 og var ganske nære på å få det ene poeng, hvilket ikke ville ha vært helt fortjent – så totalt sett ble det en fortjent borteseier på 4-3.

Stor innsatsvilje av alle mann – og derfor ble det hele tre spillere som måtte dele verdigheten som "Dagens FCD’ere": Kasper, Petter og Ebbe.

 

Mandag 30. mai - Seriekamp: Nordstrand-3 - FCD - 8 - 1.

Ingen spesiell god FCD-kveld da vi på Hallager kunstgress møtte et usedvanlig godt spillende og meget effektivt lag fra Nordstrand-3. Da kampen var slutt kunne hjemmelagets spillere smilende se til resultattavlen som viste hjemmeseier 8-1 etter pausestillingen 4-0.

FCD-målet kom i starten av 2. omgang ved Kasper, hvor vi hadde en kort "oppblomstring", men etter målet tok hjemmelaget igjen styringen.

Hadde FCD kunne vise samme effektivitet som Nordstrand hadde vi kunne bidra til å gjøre kampen mye mer målrik - men vi tapte fortjent til et bedre lag.

Dagens FCD'er ble Simon F.M.

 

Mandag 9. mai - Seriekamp: Vollen 2 - FCD - 5-0.

"Kampen mod Vollen-2 blev en småkjedelig opplevelse. Som Coach har jeg litt av samme problem som Guardiola, med en dårlig legestab der ikke får spillerne klar, hvilket betyder en masse nye konstellasjoner som skal spilles sammen. Til tross for dette var der mange gode takter, men dessverre var Vollen mere effektive og heldig foran mål, samtidig med at de vel hadde tre gange så mange sjanser. I tilleggl hadde vi kun en enkelt forsvarer med, som dessverre gikk i stykker efter 10 minutter - men ikke noen unnskyldning. Vollen var bedre på dagen." – Var ordene fra Martin Harrsen.

Denne kampen bør raskest mulig gå i "glemmeboken" - og vi bør se frem til en kort pause før det igjen skal spilles om to uker.

 

Mandag 2. mai - Seriekamp: FCD - Romsås-2 - 3-6.

Etter kveldens kamp mot Romsås-2 tror jeg oddsen steg i forhold til om FCD vinner 7. div. avd. 2, da vi tapte med 3-6 mot et aggressivt Romsås-2, etter pausestillingen 0-4.

I første omgang ble vi i flere situasjoner fraløpt av noen raske spillere, som ga sjanser og de fire mål, og viste seg som et bedre lag enn FCD.

Etter litt snakk i pausen ble det en mye bedre innsats i annen omgang og målsettingen med "å vinne omgangen" ble nådd, da vi klarte dette med 3-2, og vi fikk noe av selvtilliten tilbake.

FCD's mål ble satt inn av Simon Brink, Rasmus Ovesen og Allan Bech, men dessverre var dette ikke nok til å unngå sesongens første tap.

Simon Brink ble "Dagens FCD'er", der med sin scoring i kveldens kamp så langt også er lagets toppscorer.

Simon Brink ble "Dagens FCD'er" etter avstemning med Allan Bech og Jeppe Nielsen.

 

Tirsdag 26. april - Seriekamp: Toten-Kam FK - FCD - 0-1.

FCD er fortsatt ubeseiret i 7. div., og topper nå avdelingen med maksimumpoeng (9) etter tre kamper - også selv om den i kveldens kamp mot Toten-Kam FK satt meget langt inne.

Martin Harrsen ble matchvinner i det 85. min. da han scoret direkte på frispark fra 20-22 meter avstand scoret kampens eneste mål - men rettferdigvis skal det bemerkes, at Toten-Kam sin keeper ikke så spesielt "skarp ut" i akkurat den situasjon.

Seieren burde absolutt ha vært større, da vi hadde flere meget store sjanser - men i dag var vi delsudyktige i avslutningsfasen, men også keeperen til Toten-Kam hadde mange fine redninger. Toten-Kam's keeper burde ha fått "tidlig dusj" da han allerede etter ca. 10-12 min. taklet en FCD'er rett uten for straffesparksfeltet da denne vei på vei forbi med ballen og mot åpent mål, men dommeren valgte "bare" gult kort !!!

Dagens FCD'er ble Kasper Møller der gjorde en kjempebra innsats som "Forsvars-General".

 

Onsdag 20. april - Seriekamp: Nesøya mot FCD - 0-7.

Med dynamisk midtbane og en betong defensiv fikk vi kjørt ballen riktig godt rundt i kjedene, fik hold på den. Tett opp mot 70/30 i ballbesittelse til Dania.

Efter flere store sjanser og store redninger av Nesøya-keeperen får vi først mål efter ca. 40 minutter, og rekker enda en scoring før vi går til pausen 2-0

Nesøya hadde tre løse sjanser uten den store kvalitet, men bare en enkelt var tett på mål, ikke noe innenfor målrammen de først 45 min.

Annen omgang starter som den første, med stor ballsikkerhet og framragende lagorganisering. Som tiden gikk ble Nesøya sine spillere mer og mer slitne og vi får fem scoringer utover omgangen, flere på meget bra gjennomførte angrep.

Den generelle holdning etter matchen var, et det hadde vært moro og ha ballen så mye, og at vi hadde spilt med omtanke og på et meget bra nivå – alle mann hadde likt å spille.

FCD's mål ble scoret av:

Kasper (3), Thomas O. (2), Martin H. (1) og Allan H. (1).

Dagens FCD'er ble: Kasper.

 

Mandag 18. april - Seriekamp: FCD mot Asker-3 - 5-2.

Det ble et dejlig come-back til vår gamle hjemmebane, Jordal kunst, da vi sendte Asker-3 hjem igjen etter at vi hadde vunnet med 5-2 (3-1).

I perioder spilte vi ganske fin fotball, hvor motstanderne løp forgjeves rundt etter ballen - mens vi i starten av annen omgang ble vitner til at det så var FCD-spillernes tur til å jakte ballen.

Mest bemerkelsesverdig var det at Simon Brink gjorde Hattrick da han sto for alle tre FCD-mål før pausen. Det første da han plusselig var forreste FCD'er, det annet på et velplassert frispark, og Hattricket ble fullbyrdet på et straffespark, før Asker reduserte til pausestillingen 3-1 rett før pausen.

I annen omgang ble Asker mer nærgående, men det skulle et straffespark til før det ble 3-2 - Det var på returballen fra vår gode keeper Lars Nielsen som reddet straffesparket, at en Asker-spiller var hurtigst fremme til ballen, som han omsatte i mål.

Det viktige målet til 4-2 scoret Simon Friis på hodestød etter corner - og ca. ti min. før slutt brakte Thomas Odgaard "EM-1992 frem i erindringen" da han "Ramte den lige i R...." fra ca. 25 meter til slutresultatet 5-2 og tre poeng til FCD.

Keeper Lars Nielsen's mange gode redninger i starten av kampen og Simon Brink's Hattrick som midterforsvar ble fortjent belønnet med at begge ble "Dagens FCD'er".

 

Lørdag 2. april - Treningskamp mot Bøler.

Siste treningskamp før sesongstart var inne i Vallhall mot 6.div.-laget Bøler, og etter en god innsats ble det til ennå en seier - denne gangen på 3-1.

Seieren var full fortjent, og etter to mål av Thomas Odgaard og et av Rasmus Ovesen skulle vi helt hen mot slutten av kampen før Bøler fikk reduseringsmålet sitt.

Martin Emil Larsen gjorde etter en pause på to år come-back, og fikk vist at han ennå ikke helt har glemt fotballspillet - velkommen tilbake.

Med seier i alle treningskampen er selvtilliten på plass, og det er bare og håpe på at Martin Harrsen kan få samme gode innsats frem i guttene når poeng skal deles ut.

 

Lørdag 5. mars - Treningskamp mot Oslo Ørn.

Lørdag ettermiddag var det på kunstgresset i Vallhall dags for den årlige treningskamp med våre venner fra Oslo Ørn - og som så mange ganger før ble det igjen en seier til FCD - denne gangen på 6-1 etter 3-1 ved pausen.

Med tre debutanter, tre besøksvenner til Kasper M. fra DK og en Nick Thøgersen som spilte sin siste kamp før hjemreisen, ble det et nesten «Once-in-a-lifetime» FCD-lag, hvor det kunne fryktes, at det ville være et noe usammenhengende lag. Men nei, vi spilte faktisk en god gang fotball, hvor ballen fikk lov å gå fra mann til mann, hvilket også ga sikkerhet og tro innen ad – Spillerne fandt raskt sammen og vi ble i store deler av kampen spillstyrende og skapte flere store målsjanser, som med større treffsikkerhet kunne ha blevet til en meget større seier enn det ble.

Allan E. Hansen scoret to ganger, mens Nick Thøgersen, Anders Ness Nilsen, Allan Bech og Simon Brink fordelte de fire siste mellom seg.

Alt-i-alt: En kamp som tross mangelen på kanskje mange av de faste spillere viste at der fortsatt er nok spillere som vil ta ansvar. Og hva som var nok så viktig var, at de nye spillere (Vegar Bergum, Anders Ness Nilsen og Kasper Lindvik) alle passet bra inn på laget og samtidig også hadde mye positivt å bidra med.

 

Torsdag 29. januar - Treningskamp mot Huk.

Årets første treningskamp var torsdag kveld mot HUK på deres kunstgress, og det ble en meget målrik kamp, som viste at begge lag har mye å jobbe med for å bli bedre defensivt.

Men det offensive var ganske bra, og da de 3 x 30 min. var ferdigspilt med 13 scoringer og seier til FCD på 8-5 (2-1, 1-4 og 2-3) - ja, så kunne begge lag glede seg ove mange fine oppspill og flotte mål.

Martin Harrsen sto for halvparten av FCD-målene.

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved