Nyheter

F.C. Dania

SESONGEN 2017

 

 

 

Innetrening i Vallhall.

Vi starter opp med innetreninger i Vallhall mandag 1. otober, og frem til årsskiftet har vi fått 9 mandager - enkelte mandager "faller ut" pga andre aktiviteter i hallen. Vi skal som tidligere trene på Bane 8, det ligger lengt inne til høyre når du kommer inn i hallen.

 

Da kan vi igjen ønske velkommen til en ny spiller.

Denne gangen kommer tilgangen fra Århus-klubben Torpedo AT, hvor Andreas Østergaard Tandrup sist har spilt kamper.

Spennende å se hva han kan tilføre klubben, nå når høstens kamper straks starter opp.

 

FCD trekker også spillere fra våre motstandere.

Her midt i vårsesongen har vi fått tilgang av, Qassem Al Obaidi, som kommer fra Alna FK - en klubb som vi har møtt i både 8. div. og M33.

Qassem ønskes velkommen til FCD - og vi håper at han vil trives.

 

Vi tar en mere.

FCD er fortsatt interessant for nye spillere, og som siste "skudd på stammen" har vi fått tilgang av René Damborg Jensen​.

Rene har ikke spilt "riktig fotball" tidligere, men har vært aktiv med "Australsk Football".

Uansett - Rene ønskes velkommen til FC Dania.😀

 

Siste transfer i denne omgang - eller?

Da skulle siste transfer (tror jeg) være kommet "i hus" for denne gangen.

Fra Ribe i Jylland kommer Thomas Breinholt. Han har godt nok vært i Norge i en lengere periode og har i enkelte ikke gjeldende kamper spilt for FCD.

Vi ser frem til mange gode prestasjoner av Thomas - og ønsker han velkommen til FCD som "riktig" FCD-spiller.

 

Suksessen på banen trekker spillere til FCD.

Den fantastiske gode sesongstart FCD har fått med begge sine lag smitter av på tilgangen av nye spillere, og (igjen) i dag har vi fått godkjent to nye tilganger.

Fra Skovshoved i København kommer Christoper Lucas Norman Lyngbye, fra norske Kolbotn IL har vi fått tilgang av Morten Malmo.

Begge har på treninger vist seg frem som gode fotballspiller, og vil sikkert falle godt inn i FCD-spillet og ikke minst også i kammeratskapet.

Velkommen til begge.

 

Spillertilgangen fortsetter.

To nye spillere har meldt overgang til FCD, og vi har fått lisensen så de er "klar til kamp".

Denne gangen er det Arni H. Skogland, som sist har representert Fylkir på Island, og Dag Rune Kvalsund, det har spilt for norske Ørsta IL.

Begge ønskes velkommen til FCD, hvor vi håper de vil trives og komme med gode prestasjoner på fotballkamper.

 

Velkommen til tre nye FCD-ere.

I løpet av den siste uken har vi fått godkjent tre nye spilleroverganger - to danske og en norsk.

Den norske spilleren er Marius Solberg Eilertsen, det sist har spilt for Vestlands-klubben FK Muskel - og fra Danamrk er kommet Søren Madsen fra VSK Aarhus og Marcus Borum Mølskov Bech der kommer fra AC Iben København.

Alle tre ønskes velkommen til FCD. Vi håper de vil "falle godt til" - og ser frem til gode prestasjoner på fotballbanen.

 

Endnu en transfer er på plass.

Fra TST, Aarhus, har Daniel Sølvgren meldt sin til FCD's tropper. Han er 23 år og er en ung og lovende spiller, som vi har fått til "transferfri" til klubben.

Daniel ønskes velkommen til FCD.

 

Årets første treningkamp.

FCD's første treningskamp i 2018 skal spilles onsdag 21. mars mot Huk på kunstgressbanen på Bygdøyhus. Kampen starter kl. 20:15.

 

Første offisielle godkjenning på ny spiller til FCD.

Til den kommende sesong vil vi hel sikkert igjen få tilgang av flere nye spillere - og come back av enkelte "gamle" til det nystartede M33-lag.

Den første godkjente transferavtale er allerede på plass, da Sindre Lydersen's overgang fra Hauger FK har blitt godkjent. Sindre ønskes velkommen til FCD.

 

Motstandere i M33-klassen, 2. div. - sesong 2018.

Også avdelingsoppsettet for i klassen M33 / Old Boys er nå klart, og FCD skal spille i 2. div., hvor følgende lag blir motstandere:

Abildsø, Alna-2, Fjellstrand, Hasle-Løren, Jutul, Kråkstad, Nordby, Simensbråten, Speed, Vestre Aker og Årvoll - en rekke med stor geografisk spredning.

Noen tidligere FCD-spillere vil vi hel sikkert møte - f.eks. Dennis Andersen i Nordby, og Tommy Nielsen som spiller for Abildsø. I tillegg vil det også sikkert være noen av våre tidligere spillere hos Fjellstarnd.

 

Motstandere i 8. div., avd. 2 - sesong 2018.

Da har Oslo Fotballkrets offentliggjort avdelingsoppsettet for den kommende sesong, og FCD skal møte:

Alna, Bislett, Grüner 3, Korsvoll 3, Lokomotiv Oslo 3, Oppsal 4, Romsås 2, Hasle-Løren 3 og Årvoll 2.

For oss ser det ut som vi går en spennende sesong i møte - og positivt er det, at alle motstandere bortsett fra Romsås 3 holder til innen for "Bomringen".

Noen gamle kjenninge - og enkelte nye.

 

Ny mailadresse

FCD har av ulike data-tekniske årsaker måtte skifte mailadresse.

Ny mailadresse er: fcdania@gmail.com

Den tidligere vil være i bruk til utgangen av 2017.

 

Seriespill 2018.

Oslo Fotballkrets har allerede nå lagt ut hvilke lag det er i divisjonene for 2018, og for FCD sin del har vi blitt plassert i 8. div. igjen for den kommende sesong.

Spennende blir så hvilke lag vi skal møte - og hvilken dag kampene skal spilles på!

 

Seriespill 2017 er slutt.

Seriekamper for 2017 er nå historie, og det er lov å si, at det ikke gikk helt som forventet.

En sesong hvor det til mange kamper var store vanskeligheter med å få nok spillere, og i tillegg uten en "fast stamme" på holdet, ga mange tap og få poeng, og det ble dessverre derfor, historisk sett, FCD's gjennom tidene dårligste plassering på tabellen med en plassering som nr. 10 og nest sist i 8. div.

Om dette får den konsekvens, at vi neste år må spille i den nyopprettede 9. div. - eller om vi "blir reddet av gong-gongen" og blir i 8. div. - må vi avvente til alle divisjoner er ferdigspillet.

 

Innetreningen i Vallhall nærmer seg.

Som det kan ses på Aktivitetsplanen er høstens innetreninger i Vallhall allerede på plass. Vi har 9 treninger før julen, alle på mandager fra kl. 20:00-21:30 og på samme bane som siste år - banen lengst borte i høyre hjørne når du kommer inn i hallen.

For nye: Det finnes garderobe - men ikke la kler eller noe annet bli i garderoben. Ta alt med deg inn i hallen under treningene.

 

Transfervinduet lukket mandag 11. sep. kl. 23:59.

I dagene opp til lukning av transfervinduet var FCD heldige og få de siste overganger på plass med tilgang av to nye spillere.

Gard Østby Fornes kommer fra Oppsal (25 år), og Frederik Westerberg (28 år) har senest spilt for Roskilde KFUM.

Begge er i sin beste alder som fotballspiller, og vi håper de kan bidra til at FCD får hentet inn noen poeng utover høsten, slik at vi kan slutte på trygg plass.

FCD ønsker Gard og Frederik velkommen og håper de vil trives i klubben.

 

Igjen-igjen har FCD lykkes på transfermarkedet.

Med kontraktsignering av Casper Fink Seidenfaden har vi også i dette transfervindu fått spillertilgang til FCD. Casper kommer fra Vinding SF (nær Vejle) som spiller i den jyske Serie-3.

Vi ønsker Casper velkommen til FCD, og håper han vil trives - og at han vil bidra med store prestasjoner utover høsten, slik at vi kan få mange "poeng inn på kontoen".

 

Mathias Skipper

At miste en sønn og en god venn er noe av det verste man kan oppleve - at det også skjer i så ung en alder og så plutselig gjør det ikke mindre trist.

Vi i FC Dania har lært Mathias Skipper å kjenne som en riktig god venn, som vi hel sikkert vil savne i klubben og på banen, hvor han alltid med sitt gode humør og pågangsmot viste seg som en forbilde.

Våre tanker i FC Dania går til hans familie som har mistet en god sønn.

Ære være hans minne - R.I.P. Mathias Skipper

 

Det er kommet enda en ny spiller til FCD.

Med tilgang av Lars Kristian Kristoffersen har FCD siden siste sesong fått tilgang av i alt 12 nye spillere - hvilket er bra.

Lars Kristian er norsk og kommer fra FK Saltdalkameratene fra Saltdal, det ligger i Nordland Fotballkrets.

Lars Kristian ønskes velkommen til FCD, hvor vi håper han vil trives - og selvfølgelig også ser frem til hva han kan bidra med på vårt fotballag.

 

To nye spillere til FCD - den ene med for klubben "ny" nasjonalitet.

Her mot utgangen av april måned har vi fått tilgang av to nye spillere. Den ene, Petter Schau, er norsk og kommer fra Heddal IL, som ligger i Telemark - og er en all-round spiller det kan dekke flere plasser. Den annen har dansk pass, men bringer en ny nasjonalitet til FCD da han kommer fra Færøene - Andri Brynjolfur Lenvig har spilt for FC Giza og er keeper - hvilket passer ganske bra da vi ikke har noen fast til denne plassen.

Begge spillere ønskes velkommen, og vi håper de vil trives i klubben.

 

Siste trening i FCD.

En av våre spillere - Espen Fjellheim - hadde siste opptreden i FCD på treningen mandag kveld. Espen har sammen med sin familie valgt å flytte tilbake til Sørlandet. FCD har vært så heldig å ha Espen i klubben i seks sesonger, hvor han hver gang han han spilt for klubben også har prestert på bra nivå. Han nådde "kun" ca. 60 kamper, men gjorde det så bra at han både i 2011 og 2014 ble "Årets spiller".

FCD sir Espen takk for innsatsen, og ønsker han og familien lykke til i de nye omgivelser.

 

Brødrepar i FCD.

Ennå en gang skjer det "for første gang noe historisk" i klubben, da vi kan presentere to brødre. Vi har fått tilgang av Claus Jacobsen, lillebror til Morten Jacobsen. Claus har "av-en-eller-annen-grunn" ikke tidligere spilt i noen klubb i Danmark !!!

Storebror Morten (debut i 1999) har valgt å gjøre come back etter flere års pause, men derfor blir det likevel morsomt og spennende den dagen da Morten og Claus begge er på banen for FCD.

Uansett velkommen til begge.

 

Ny tilgang rett før sesongstart.

Her opp til sesongstarten fredag 7. april mot Akerselva er der forsatt nytt å melde på spillersiden.

For første gang i klubbens historier kan vi melde om tilgang av en italiensk spiller - Andrea Chisari - som kommer fra Torino. Ikke fra Juventus, men fra USD Airaschese. Men uansett, velkommen som FCD'er.

 

Oppdatering på FCD's spillere for 2017.

Med utgangen av februar måned kan vi melde ut, at FCD har 30 registrerte spillere som har godkjent lisens for FCD.

Seneste endringer er:

- at vi har måtte si farvel til Preben T. Eikenes der pga jobb flytter til Stavanger. Preben har dessverre bare vært FCD-spiller siden mai 2016, og nådde kun å spille fire kamper. Du ønskes lykke til videre.

- at vi har fått godkjent overgangen for Johs. Emil Barth fra FK Tornado, Bergen. Så langt har Johs. på treningene vist seg frem som en spennende spiller, som vi håper FCD kan få stor glede av, og Johs. ønskes velkommen til klubben.

- at vi har forventning om ennå et par nye spillere, men dette er ennå ikke helt forhandlet ferdig.

I tillegg til de 30 registrete spillere har Martin Harrsen også i år mulighet for å trekke på de såkalte "Stand-By / Telefonspillere" - eller spillere som har sagt seg villig til å hjelpe i eventuelle krisetilfeller.

 

Årsmøte ble holdt mandag 13. feb. 2017.

FCD's årsmøte ble (som vanlig) meget kort og overstått på mindre enn en time. Alle saker som var til behandling ble godkjent, og som vanlig ble også alle medlemmer til styret gjenvalgt, hvilket betyr, at Jørn Egelund fortsetter som leder, Dennis Andersen som nestleder, Thomas Egelund som kasserer og Marttin Harrsen som sportslig leder/styremedlem.

Det ble også delt ut hedersprisene for 2016 som Årets Spiller og Årets Topscorer.Martin A. Harrsen ble for tredje gang med sine 17 mål ble "Årets Topscorer 2016" - og Kasper "Makalele" Møller fikk for første gang prisen som "Årets Spiller 2016".

Kontingentet fortsetter uforandret med kr. 2.700 for utespill, lisens/forsikring og innetrening 2017/18 og skal være innbetalt senest 1. spril 2017.

Det var også en stor takk til klubbens sponsor "NoriDane" som vi i 2017 for 6. år har inngått avtale med.

 

Årsmøte.

FCD holder årsmøte mandag 13. februar 2017 kl. 19:00 i Vallhall - Dagsorden jfr. FCD's love.

Har du forslag / saker du ønskes behandlet på årsmøtet må dette sendes skriftlig til fcdania@getmail.no - må være innsendt senest 31. januar 2017 kl. 24:00.

Endelig dagsorden med vedlegg vil bli tilsendt senest søndag 05.02.2017.

Årsmøtet forventes avsluttet slik at treningen kan starte kl. 20:00.

 

 

FCD oppruster til den kommende sesong.

Det er "gang i den store kuglepennen" mens transfervinduet er åpent. Siden FCD startet opp treningene inne i Vallhall, har veldig mange nye fått delta, og vi har til nå inngått flere avtaler med nye tilflyttede, unge danskere, som har fått vist seg frem på en meget positiv og lovende måte, og som sikkert alle kan gi FCD et løft.

 

Så langt har seks av de mange nye inngått kontrakt med FCD:

* Mike Malling Leth, 21 år - kommer fra Skals FF

* Rune Cortnum Andersen, 26 år - kommer fra Aulum IF

* Mads Christiansen, 20 år - kommer fra Aggersund IF

* Lars Benjamin Faber Lydolph, 24 år - kommer fra Stubbekøbing

* Morten Hauritz Riis, 21 år - Terslev GIF

* Mathias Skipper, 20 år - kommer Koldby-Hørdum IF

 

Det forventes at FCD vil underskrive avtale med ennå flere nye spillere, så konkurransen om å bli med på laget vil bli stor.

 

 

8. div. avd. 3:

Oslo Fotballkrets har nå satt opp 8. div. avdelingene, og FCD er kommet i avd. 3 og skal i 2017 møte følgende 11 motstandere:

OSI-3, Bislett, Høybr./Stovner-2, Sagene-3, Skaubygda, Vålerenga-2, Ellingsrud-2, Heming-3, Akerselva, Tveita-2 og Årvoll-2.

 

 

SESONGEN 2016

 

Vi gratulerer.

Allan Bech og Maja ble 22. des. foreldre til ennå en liten gutt, der ifølge "ryktene" skal hete Nicolai.

 

Vi hilser velkommen til flere nye - og to "gamle" kjenninge.

På de første treninger inne i Vallhall er det kommet 7-8 nye spillere, som ønsker å prøve seg i klubben - og velkommen skal de alle være.

I tillegg til de mange nye er det ogå to "gamle kjenninge" - Morten Hamborg Andersen er etter en kort visit til Danmark kommet hjem igjen, og er klar til atter å stille opp for FCD. Morten Kacobsen er den annen som igjen vil stille opp for FCD, og det er sikkert ikke mange av de nåværende spillere han kjenner - men treningene har vist at han fortsatt er "skarp". Velkommen skal de begge være.

 

Vi gratulerer.

Lørdag den 1. oktober giftet Espen Fjellheim med sin kjæreste og samboer, Karoline.

Vi ønsker de nygifte lykke til med fremtiden.

 

FCD har sikret seg ny spiller en time før overgangsvinduet stenger.

Den siste kvelden for å få nye spillere tilført til høstens siste kamper, sikret FCD seg Christian Unosen Furebotten fra OSI.

Christian er en teknisk god spiller som vil passe fint inn i den spillestilen (Tikka-Takka), som vi forsøker å spille, og klubben ser frem til å nye godt av Christian sine kvaliteter.

Christian ønskes velkommen til FCD, og vi håper du vil trives i klubben.

 

Enda en spiller reiser hjem til Danmark.

Morten Hamborg Andersen og hans samboer har bestemt seg for å reise til Danmark for og ferdiggjøre sine uddannelser, og vi må dessverre si "farvel" til ennå en spiller - Eller kanskje "På gjensyn", da Morten ikke vil utelukke at de returnerer til Norge og FCD.

Morten kom til FCD rett før sesongstarten 2014, og har representert klubben i 30 1.-holdskamper.

Takk for innsatsen så langt - Lykke til med den videre utdanning i DK, og evt. velkommen tilbake.

 

Hjem til Danmark og Fårvang IL.

FCD har dessverre måte ta avskjed med Emil Kromann Torbensen som etter bare et år har valgt og flytte "telt-pelene" tilbake til DK igjen.

Emil har pga skader ikke vært i kamp for FCD i 2016, og nådde bare 13 kamper for klubben.

Vi takker Emil for innsatsen, og ønsker han lykke til med valget om å flytte hjem igjen - Men, skulle du komme tilbake til Oslo vil du være velkommen igjen.

 

Tilgang av ny spiller til FCD.

Vi har vært så heldige å få ennå en spiller til klubben - denne gangen en norsk. Preben Tillung Eikenes har meldt seg på, og har sist spilt for Ørnar IL.

Vi ønsker Preben velkommen og håper at han vil trives.

 

Gratulerer.

Cathrine og Lars D. Nielsen har blitt foreldre til en lille jente - Vi gratulerer.

 

FCD kan igjen tilføye ny spiller.

I løpet av de seneste treninger i Vallhall har vi hadd Mark Scheuer med, og dette har resultert i at Mark nå er blitt FCD-spiller. Mark sist spilt for Dalby IF på Sjælland - og vi ønsker han velkommen til klubben.

 

Ennå en ny spiller til FCD.

Og da kan vi ønske velkommen til FC Dania til Anders Ness Nilsen, som kommer fra FK Kvik, Trondheim - hvis spillerlisens vi mottok i dag.

 

Seneste tilgang til FCD.

I dag er endelig overgangen kommet på plass for Kasper Lindvig, som kommer fra Varde (Jylland), hvor han sist har spilt for HTS Varde.

Kasper ønskes velkommen.

 

Velkommen til ennå en dansker.

FCD kan tilføye ennå en spiller til 2016-sesongen, idet Kristian Skovbro har meldt sin overgang - Kristian kommer fra B.1903 København, og han ønskes velkommen til klubben.

 

Sesongpremierekampen mot Nesøya utsatt.

Etter ønske fra Nesøya er sesongåpningskampen 11. april utsatt til onsdag 20. april - tidspunktet for kampstert vil bli opplyst med en gang det ligger fast.

I stedet blir årets første seriekamp da på Jordal kunstgress mot Asker 3 mandag den 18. april kl. 20:15.

 

Dette skjedde på FCD's årsmøte 29. februar.

På klubbens årsmøte skjedde ikke stort - eller rettere ingen overraskelser. Alt gikk "som det pleier", hvilket bety ingen nyvalgte i Styret - med mindre godkjenning av innstillingen av Martin A. Harrsen fra det ekstra ordinære årsmøte skal betraktes som nyvalg.

Styrets beretning 2015 og regnskapet for 2015 ble godkjent med et mindre underskudd - også budsjettet for 2016 med innstillingen om kontingentbetalingen ble godkjent.

Det var også som vanlig premieutdeling til Årets Spillere og Topscorerer for 2015. For 6. div.-laget ble Thomas Odgaard "Årets spiller", mens Martin A. Hansen tok "Topscorer-prisen". For klubbens 7'er-lag ble prisen som "Årets Spiller" gitt til Sjur R. Bie-Lorentzen, mens "Topscorer-prisen" gikk til Rasmus P. Ovesen.

Under eventuelt ble Jørn Egelund honorert med en reisesjekk av FCD-spillere gjennom tidene, for sine tjue år som trener/lagleder for klubbens lag.

 

To av FCD's flittigste målscorere stopper.

Siden avslutningen på 2015-sesongen har to av klubbens mest scorende spillere valgt å takke for seg. Tommy Nielsen har spilt i FCD i to perioder, og nådde å score 78 mål i sine 128 kamper, og i løpet av vinteren har han bestemt seg for å "trappe ned" med Old-Boys Fotball i Abildsø, hvis baner har bare bor "et langskudd" unna.

Jannik Holm - som har valgt helt å stoppe (eller evt. være "telefon-spiller" = vil kanskje stille opp i en nødsituasjon) - har vært i klubben siden 2007. Han har representer FCD i 178 kamper hvor han med sine 104 mål ligger som nummer tre på listen over mest scorende FCD'ere.

Med avgang av to så rutinerte spillere og flittige målscorere, vil det bli "et hull og fylle" for de som skal ta over - og i de treningskamper vi har spilt til nå ser det ut som om vi fortsatt kan score mange mål - men at de kanskje blir fordelt på flere spillere enn tidligere.

FCD vil takke Tommy og Jannik for de mange kamper og mål, som har vært sterkt medvirkende til at vi har vunnet mange kamper.

Ordinæt Årsmøte for 2015.

FCD holder sitt årsmøte i Vallhall mandag den 29. februar 2016 kl. 19:30 - møtet starter opp umiddelbar etter treningen.

Eventuelle saker som ønkes behandlet på årsmøtet må være innsendt senest 15. februar 2016 til fcdania@getmail.no.

Dagsorden vil bli sendt ut senest en uke før møtet.

 

Det er gang i "svingdøren" - Og heldigvis kommer det også noen inn!

Tredje nye spiller kan vi ønske velkommen til FCD. Etter et år i Asker Fotball kan vi ønske velkommen til Vegar Løken Bergum, som tidligere har spilt for Førde.

Men også en spiller har bestemt seg for å stoppe - Klaus Christensen - som etter å ha spilt 12 kamper for FCD på 6.div.-laget og 7'er-laget som keeper, og som dessverre må innstille karrieren etter en skade som han pådro seg i en seriekamp. Du ønskes lykke til videre, og takk for innsatsen.

FCD-spiller vender hjem til Danmark.

Transfers innebærer ikke bare nye spillere til FCD, men også det å si "Farvel" til noen - første offisielle avgang har akkurat kommet.

Etter bare å ha spillet noen få kamper i høsten 2015, har Nick Thøgersen bestemt seg for å reise tilbake til Danmark igjen, hvor han skal spille for "gamleklubben" sin, Fårvang IF.

Vi sir Nick takk for innsatsen, og ønsker han lykke til videre.

 

Ennå en ny dansker er kommet til FCD.

FCD har fått tilgang av Simon Friis Mortensen, som sit har spilt for den gamle københavnske storklubb B.1903 (ble slått sammen med K.B. og ble til FC København).

Simon ønskes velkommen til klubben - hvor det allerede nå ryktes at han føler seg godt tilpass.

 

Grasrotandelen.

GRASROTANDELEN - er en tilskuddsordning fra Norsk Tipping, som FCD og mange andre foreninger i Norge mottar penger fra.

I 2015 har FCD mottatt kr. 17.054 i tilskudd fra bare 22 spillere som har valgt å støtte klubben når de leverer inn sin spillekupong til Norsk Tipping.

Dette er det absolutt høyste beløp vi har mottatt siden oppstarten i 2009 - og selvfølgelig er vi meget taknemmlige for de som støtter oss.

MEN - Hva kunne det ikke bli til, om enda fler ville registrere seg som støttespiller til fordel for FCD.

Så neste gang du skal spille så registrer deg som støttespiller til fordel for FCD - org.nr. 993 802 840

 

Første signering for 2016 er allerede på plass.

Selv om transfervinduet først åpner 1. januar 2016 så er allerede den nye sportssjefens første signering på plass, da Ebbe Abildgaard Sørensens avtale er godkjent med virkning fra 1. januar.

Ebbe kommer fra Århus, hvor han sist spilte i Aarhus 1900.

Vi ønsker Ebbe velkommen til FCD, og håper han vil trives i klubben.

 

 

SESONGEN 2015

 

Vi gratulerer.

Else Sofie Årdalen og Rasmus Ovesen ble (overraskende !!) foreldre mandag kveld, da det ifølge Rasmus var en fødende samboer han kom hjem.

Heldigvis ble alt vel overstått, og hele familien har det bra. - Vi gratulerer.

 

FCD rykker frivillig ned til 7. div. i sesongen 2016.

Etter det ekstra-ordinære årsmøte, hvor det ble vedtatt å søke om frivillig nedrykk til 7. div., ble vårt ønske innfridd, og nå er avdelingsoppsettet for 2016 gjort, og FCD skal spille i avdeling 2, hvor motstanderne blir:

Asker-3, Frigg-3, Høvik, Nesøya, Nordstrand-3, Romsås-2, Teisen-2, Toten-kam. og Vollen-2.

 

Ny sportslig leder presentert på FCD's ekstraordinære årsmøte 16.11.2015.

Etter 20 sesonger hadde Jørn Egelund valgt å trekke seg som sportslig ansvarlig i FCD - og det viste seg før årsmøtet at om ikke en ny sportssjef kunne finnes - ja, da ville det med stor sansynlighet bety lukning av "danskerklubben i Oslo"!

Men så langt kom det ikke. I siste øyeblikk ble det inngått avtale med Martin A. Harrsen (kom til FCD i 2011) om å ta ansvaret som sportslig ansvarlig for et lag, og Martin ble valgt med akklamasjon.

Beslutningen om at FCD neste sesong bare stiller med et lag ble truffet pga en "Spørreundersøkelse" blant medlemmer, om hvilket aktivitetsnivå de ville ha i 2016 - og resultatet viste, at det ikke ville være mulig å ha mer enn et lag i FC Dania.

 

Siste transfer før "vinduet" stenger.

I løpet av uken har vi fått tilgang av ennå en danske - Nick Thøgersen - som kommer fra Fårvang i Jylland.

Nick ønskes velkommen til klubben - og håper han vil trives godt.

 

Og ennå en ny spiller til FCD.

Denne gangen er det en midtbane-/ofensiv spiller som har meldt sin ankomst - Mattias Vestergaard - som kommer GI Sole IF fra Jylland.

Vi ønsker Mattias velkommen til klubben, og håper han kan bidra med at vi får noen poeng til lagene.

 

Ny keeper til klubben.

Vi er så heldige, at vi har fått tilgang av en keeper - Peter Skole Jacobsen.

Peter kommer fra Samsø, og fikk sin debut i seriekampen mot KFUM-3, hvor han gjorde en god innsats - selv om vi tapte kampen.

Peter ønskes velkommen, og håper han vil trives i klubben.

 

Vi gratulerer.

Karoline og Espen Fjellheim har økt familien med en lille sønn - Alle har det bra, og vi gratulerer.

 

Ennå en ny spiller til FCD.

I sommerpausen har FCD fått tilgang av en ny dansk spiller - Rasmus Øllgaard, som sist har spilt for

SC Victoria VIA Aarhus - Vi ønsker Rasmus velkommen og håper han vil trives hos oss.

 

Ny tilgang til FCD.

Det er heldigvis ikke bare spillere som reiser fra FCD !! - Vi er også heldige at nye danskere som kommer til Oslo melder seg til, og siste nye tilgang er

Stefan Toft Haarup - som kommer fra Jylland, hvor han sist har spilt for Lemming IF.

Stefan ønskes velkommen til klubben, og tror han kan medvirke til å forsterke laget.

 

Sommerpause i fotball er lik spilleravgang.

Som tidligere år må vi også i år si farvel til spillere som ønsker seg nye utfordringer i arbeidslivet, og til nå har Brian Høj, Claus Rødgaard Thomsen og Rasmus Thulin, alle valgt å stoppe i FCD.

Vi sir takk for innsatsen og ønsker dem lykke til videre.

 

FCD-spiller til fotball EM i Tyskland.

FCD blir for første gang i klubbens historie representert på den Internasjonale scene, da en av våre nytilkommere, Jeppe Schjødt Nielsen, er med på det danske Døve-landshold som skal til Tyskland for og delta i EM som spilles fra 14.-27. juni.

Vi ønsker Jeppe Lykke til - og håper han kan komme hjem en medalje, og helst av gull.

 

Ennå tre nye spillere er klar for FCD.

Simon Brink - kommer fra Næsby Boldklub.

Mats Bakurowitz - kommer fra Trøgstad/Båstad FK.

Jeppe Schjødt Nielsen - kommer fra Dronningborg Boldklub, og spiller på Danmarks fodboldlandshold og Futsallandshold for døve.

Velkommen til FCD.

 

Flere nye spillere er klar til spill for FCD - og flere vil komme til:

Alexander Krause - kommer fra Frederikshavn.

Lasse Lynge Hansen - har ikke tidligere spilt i klubb i Danmark.

Frederik Waitz Søborg - Kommer fra Boldklubben Viktoria..

Velkommen til FCD

 

Ny signering.

Emil Kromann Torbensen (24 år), har signert avtale med FCD. Emil har i Norge spilt for Majorstuen FK, men har også en fortid i Funder GF.

Emil ønskes velkommen til FCD.

Ansvarlig for 7'er-laget for sesongen 2015:

Etter å ha fått inn svarmails fra de fleste spillerne om å ta jobben som ansvarlig for 7'er-laget er Thomas Odgaard blitt ny ansvarlig for laget.

Dette er et godt valg - dels skal Thomas selv spille med på laget utover at han også skal bli med på FCD's lag i 6. div., og dels ligger det jo en ekstra utfordring i at laget i år skal spille i 2. div.

 

Årsmøte.

Mandag 2. feb. ble det avholdt årsmøte i lokalene i Vallhall. Møtet var kanskje et av de raskeste i FCD's historie, da det var overstått på ca. 35 min. - og uten noen form for dramatikk.

Alle valg til styret var gjenvalg - hvilket vil si:

- at Jørn Egelund, Dennis Andersen og Thomas Egelund alle fortsetter som henholdsvis Manager / Daglig leder, Nestleder og kasserer.

FCD har den 22. oktober 2015 eksistert i 20 år, hvilket i seg selv er overraskende for Styret da det ikke var noen forventning om at klubben ville ha så lang en levetid.

 

Transfers så langt.

Velkommen som FCD-spillere kan vi ønske:

Claus Rødgaard Thomsen, fra Lynge-Broby IF i Danmark.

Sjur Rynningen Bie-Lorentzen, fra F.K. Jerv i Norge.

Anders Normann Andersen, come-back etter en liten pause.

Avganger/Sluttet:

Morten H. Eriksen har gått på "pensjon".

Kasper Hesselbjerg, Tom Andre Iversen og Morten Rasch er spillere som har valgt og melde fra av ulike årsaker - men alle tre er jo fortsatt "i sin beste alder som fotballspiller", og vi håper de vil få tid og lyst til come-back.

Uansett ønsker vi å si alle TAKK for innsatsen.

Gratulerer.

Rasmus Schalech og Kornelie har tidlig i dag søndag 25. januar fått en lille sønn, Sebastian - Vi gratulerer.

Avdelingsoppsettet for 7'er-fotball 2015 er nå gjort.

FCD har også i år et lag med i 7'er-fotball - og vi er blitt innplassert i 2. div. avd. 1, hvor vi skal møte:

Furuset, Hasle-Løren, Holmlia, Keyserløkka, Kolbotn, Oppegård, Pilestreedet FK og Vålerenga.

Spennende med mange nye motstandere - eneste vi møtte siste år er Hasle-Løren - så det blir mange nye utfordringer i tillegg til å skulle spille med på et nivå høyere.

 

Gratulerer.

Allan Bech og Maja har den 12. januar fått en lille sønn, Oliver - Vi gratulerer.

Årsmøte.

FCD holder årsmøte mandag den 2. februar kl. 19:30 i Vallhall - rett etter treningens avslutning.

Eventuelle forslag som ønskes behandlet på årsmøtet må være innsendt senest 20. januar 2015 til FCDs mailadresse: fcdania@getmail.no

Avdelingsoppsettet for 2015 er klar.

Vi er for kort tid siden blitt ferdige med sesongen 2014 - og da er serieoppsettet for sesongen 2015 allerede klar, og i den kommende sesong skal vi spille i avd. 3 i 6. div., hvilket betyr mange kamper i den sydlige dlen av fotballkretsen. Vi er kommet i avdeling med følgende lag:

Nesodden-3, Bjørndal, Luka, Nordby, KFUM-3, Nordstrand-2, Oldenborg-3, Sagene-2 og Fortuna-2.

Om jeg husker helt rett, så er Bjørndal og Luka helt nye motstandere som vi ikke har møtt tidlgere. Fortuna-2 er for så vidt også ny - men vi har tidligere møtt A-laget dere. Alle øvrige motstandere har vi spilt med før - men alt i alt, en spennende avdeling med gode muligheter.

 

Copyright © All Rights Reserved