Historie

FC Dania blev stiftet i 1995 af den danske ildsjæl, Jørn Egelund. Idéen var at skabe et fodboldhold for danske tilflyttere i Oslo. Sidenhen har mere end 500 spillere iklædt sig FC Dania-dragt og spillet kampe for holdet. Hovedparten af dem har været danskere, men igennem tiden har der også været indslag fra blandt andet Tyskland, Italien, Island, Færøerne, Frankrig og Sverige – for bare at nævne nogle få. Og så er der, naturligvis, sneget sig nogle nordmænd ind på holdet også.

Udover de sportslige ambitioner, som blandt andet har rakt til flere sæsoner i 5.division, finaleplads i OBOS Cup og en tredje plads i 1.division 7’er (M33), så har visionen for klubben først og fremmest været af social karakter. Klubben er tænkt som et tilbud til tilflyttende danskere og andre, der ønsker at udvide deres sociale netværk igennem det at spille fodbold.

Ambitionerne er aldrig blevet ofret på det sociale sammenholds alter, men FC Dania har altid haft plads til alle, der gerne vil bidrage og være en del af kollektivet. Klubben har stort fokus på, at det skal være hyggeligt, sammensvejsende og udviklende at spille fodbold for FC Dania. Og sådan vil det fortsætte også i fremtiden.

Velkommer til den danske indvandrer-klub i Norge, FC Dania!